Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbal (CAN)/E oficial! Togo s-a retras din competitie

ro

11 Jan, 2010 00:09 1449 Marime text

togo_10_01.jpgDelegaţia statului Togo va pleca în această seară din Angola şi echipa naţională nu va mai disputa meciurile programate în cadrul Cupei Africii pe Naţiuni, a anunţat selecţionerul reprezentativei, Hubert Velud.

"Autobuzul care ne va duce la aeroport este încărcat, iar jucătorii s-au îmbrăcat şi sunt pregătiţi de plecare", a afirmat Hubert Velud pentru AFP.

Decizia a venit pe linie politică deşi jucătorii naţionalei afirmaseră că ei îşi doresc să joace partidele de la CAN 2010 în memoria victimelor ucise după ce autocarul echipei a fost atacat de rebeli înarmaţi. Autorităţile angoleze, alături de reprezentanţii Confederaţiei Africane de Fotbal şi oficialii togolezi, au purtat o ultimă discuţie într-un hotel din Cabinda însă guvernul togolez nu a putut fi înduplecat.

"Conducerea statului a decis că este mai bine să ne întoarcem acasă. Noi am vrut să facem ceva bun pentru ţară, să jucăm în memoria celor care au murit, dar s-a decis altceva. Vom pleca înapoi în ţară", a spus Emmanuel Adebayor. Lotul naţionalei şi restul delegaţiei va fi transportată în Togo cu un avion trimis special de autorităţile statului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii