Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbal CAN/Fotbalistii din Togo s-au razgandit si vor sa joace meciurile in memoria celor decedati

ro

10 Jan, 2010 18:47 1269 Marime text

togo_duminica.jpgRăsturnare de situaţie la Cupa Africii pe Naţiuni. Deşi mai mulţi oficiali ai primei reprezentative şi ai autorităţilor togoleze afirmaseră că naţionala se va retrage din competiţie, după ce trei persoane au decedat şi opt au fost rănite în ambuscada care a avut loc vineri jucătorii s-au întâlnit şi au luat decizia de a participa totuşi la competiţie în memoria celor decedaţi. În atac şi-au pierdut viaţa un antrenor secund, unul dintre purtătorii de cuvânt şi şoferul autocarului, fundaşul legitimat la FC Vaslui, Serge Akakpo, fiind unul dintre răniţi. Portarul de rezervă al echipei, Kodjovi Obilale, rănit în timpul atacului, a fost operat într-un spital din Africa de Sud, iar medicii au afirmat că acesta are şanse mari să se vindece, dar în perioada următoare va fi ţinut la terapie intensivă.

"Au murit oameni pentru acest turneu, nu putem să ne comportăm ca nişte laşi şi să abandonăm. Vrem să rămânem pentru ei şi să nu dăm satisfacţie rebelilior. Ştim că autorităţile din ţară nu sunt de acord, dar noi vrem să jucăm", a spus mijlocaşul Alaixys Romao.

Decizia jucătorilor a stârnit însă reacţii dure din partea reprezentanţilor puterii din Togo. Prim-ministrul statului Togo, Gilbert Fossoun Houngbo, a afirmat că echipa naţională de fotbal trebuie să revină în ţară duminică informează AFP. "Dacă cineva sau o echipă se va prezenta sub drapelul togolez, va fi o reprezentare falsă. Echipa trebuie să revină în ţară, decizia guvernului nu s-a schimbat. Ştim că unii jucători vor să evolueze la turneu în memoria celor decedaţi, dar decizia este una iresponsabilă şi nu putem accepta aşa ceva", a spus Houngbo.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii