Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbal/Chivu nu va avea nevoie de casca protectoare

ro

08 Jan, 2010 18:53 1496 Marime text

chivuvineri.jpgCotidianul italian Gazzetta dello Sport a publicat astăzi un interviu cu neurochirurgul Giovanni Broggi, de la Institutul Besta din Milano, cel care l-a operat pe Cristian Chivu imediat după teribila accidentare din meciul contra celor de la Chievo.

"Este dificil în acest moment să spui când va reveni pe teren. Dacă în timpul intervenţiei chirurgicale s-ar fi folosit mijloace externe, precum o placă de metal, el ar fi trebuit să poarte cască de protecţie, aşa cum s-a întâmplat cu Cech, portarul lui Chelsea. Pentru a decide când va reveni pe teren se va aştepta sudarea completă a oaselor", a spus medicul pentru cotidianul peninsular.

"Chivu este puternic şi medicii au procedat foarte bine şi rapid. O cască îl poate ajuta numai la nivel psihologic, iar el va reveni pe teren dupăce se va vindeca", a mai adăugat neurochirurgul.

Intervenţia chirurgicală la cap la care a fost supus, miercuri, timp de două ore, Cristian Chivu a constat în refacerea unei fracturi craniene din zona parietală dreaptă şi îndepărtărea unui hematom. Din păcate, accidentarea îl va ţine departe de gazon pe fundaşul naţionalei României cel puţin trei luni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii