Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbal/Dinamo risca excluderea din Europa

ro

18 Nov, 2009 20:01 1579 Marime text

dinamo.jpgScandalurile provocate de suporteri o pot costa scump pe multipla campioană a Croaţiei, Dinamo Zagreb. Conform presei croate, formaţia ar putea fi exclusă pe o anumită perioadă din cupele europene de către UEFA. În scenariul păgubos al ziariştilor, judecarea apelului depus în cazul incidentelor de la partida cu FC Timişoara, se va lăsa cu o suspendare, oficialii forului european considerând prima pedeapsă prea uşoară.

Pentru incidentele respective, Dinamo Zagreb a fostpenalizată cu 3 puncteşi s-a decis ca două meciuri de pe teren propriu să le joace fără spectatori. Clubul croat a depus apel la această decizie, iar UEFA va judecaspeţa vinerea viitoare la Nyon.

Presa croată susţine că oficialii de la UEFA nu sunt mulţumiţi cu sancţiunea dictată în primă instanţă şi o consideră prea mică, comparativ cu ceea ce au făcut fanii croaţi, nu doar la meciul din România, ci în general în ultimele sezoane. "Dinamo a făcut apel la decizie, pentru că a crezut-o prea dură, dar acelaşi lucru l-a făcut şi cealaltă parte (n.r. UEFA) şi a adus argumente. Aşa că la apel doar o singură decizie poate fi mai rea decât cea de acum", a spus directorul executiv al croaţilor, Damir Vrbanovic, care se referea la excluderea din cupele europene.

Având în vedere că în acest sezon, Dinamo Zagreb nu mai are şanse să meargă mai departe în Liga Europa, cel mai probabil sancţiunea ar putea fi dictată pentru sezonul viitor. Oficialii clubul din Croaţia susţin că nu au cum să îi împiedice pe fani să mai provoce incidente în deplasări, mai ales că ei nu sunt ajutaţi de club, ci merg prin Europa pe cont propriu.

De remarcat că incidentele provocate de fani au mai costat-o pe Dinamo Zagreb un an de excludere din cupele europene, în sezonul 1994-1995. În toamna anului 1994 fanii croaţi au provocat incidente grave în Franţa, în Auxerre, după meciul cu echipa locală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii