Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbal/HCM a pierdut in Rusia

ro

20 Nov, 2009 02:00 998 Marime text

Campioana României, HCM Constanţa, a cedat pentru a doua oară consecutiv în meciurile din grupele Ligii Campionilor. Toma şi compania au fost învinşi în deplasare, scor 37-32, de gruparea rusă Chekhovskie Medvedi, într-un meci din etapa a 6-a a Grupei A şi rămân pe locul 4 în clasament, dar cu şanse de calificare în faza următoare.

Prima repriză a fost una cu final neaşteptat. Deşi ruşii au început mult mai bine partida şi au ajuns la un avantaj de patru goluri în minutul 10, când conduceau cu 9-5, constănţenii au revenit însă uimitor şi au reuşit să egaleze, după ce au marcat de patru ori consecutiv, iar în minutul 17 au şi preluat pentru prima oară conducerea, scor 13-12. Meciul a continuat pe în acelaşi mod, cu romnii la timonă, până la pauză. În minutul 27, HCM a reuşit să înscrie chiar prin portarul Popescu, graţie unei aruncări incredibile, şi a majorat diferenţala 18-15, într-un moment în care avea doi oameni în minus pe teren. La cabine s-a intrat cu românii în avantaj 19-17.

După odihnă situaţia s-a schimbat radical şi pe fondul dispariţiei erorilor ruşilor şi al apariţiei unor greşeli neforţate pentru HCM. Medvedi a marcat aproape la fiecare fază şi a întors rezultatul, în ultimul minut conducând cu 37-30. La final, tabela a indicat diferenţa reală dintre cele două formaţii, pentr HCM urmând meciurile decisive cu PAOK şi Pick.

De remarcat că golgheterul HCM-ului în acest joc Laurenţiu Toma, autor a nouă goluri, ocupă în prezent primul loc şi în clasamentul golgheterilor din Liga Campionilor, cu un total de 41 de reuşite, cu una mai mult decât Kiril Lazarov de la HC Croaţia Osiguranje-Zagreb. Pentru echipa pregătită de Zoran Kurteş au mai înscris Buricea (5), Schuch (4), Sabou (4), Băiceanu (3), Mureşan (2), Florin Nicolae, Dimache, portarul Popescu, Sadoveac şi Pavlovic, toţi cu câte un gol.

Următorul joc al dobrogenilor va avea loc pe 14 februarie, în deplasare, în faţa formaţiei franceze BC Montpellier, pe care au reuşit să o învingă, scor 37-33, la Buzău.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii