Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucescu, al cincelea antrenor din lume pe 2009

ro

08 Jan, 2010 17:25 1531 Marime text

mircea-lucesc1u.jpgTehnicianul român al lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, s-a clasat pe locul 5 în ierarhia celor mai buni antrenori din lume în anul 2009, realizată de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), în timp ce câştigător a fost spaniolul Josep Guardiola.

Tehnicianul iberic, care în 2009 a câştigatşase trofee naţionale şi internaţionale din tot atâtea posibile cu Barcelona, a acumulat 300 de puncte, în timp ce pe poziţia secundă s-a clasat Sir Alex Ferguson, antrenorul campioanei Angliei şi a finalistei Ligii Campionilor, Manchester United, care a adunat 137 de puncte. Podiumul este completat de portughezul Jose Mourinho, câştigător al titlului în Italia cu Internazionale Milano, cu 66 de puncte adunate.

Pe poziţia a 4-a s-a clasat argentinianul Alejandro Javier Sabella, cu 54 de puncte, cel care anul trecut a câştigat Copa Libertadores şi a ajuns până în finala Campionatului Mondial al cluburilor cu Estudiantes La Plata. Lucescu a acumulat un total de 50 de puncte după ce anul trecut a reuşit să câştige ultima ediţie a Cupei UEFA şi s-a clasat pe poziţia secundă în Ucraina, devenind astfel primul român aflat în topul IFFHS de la înfiinţarea acestuia în anul 1996.

Pe poziţia a 6-a se află francezul Arsene Wenger (Arsenal Londra), care a adunat 44 de puncte, cu şase mai puţin decât Mircea Lucescu.

În top 10 se mai află Guus Hiddink (Chelsea), cu 38 de puncte, Laurent Blanc (Bordeaux ) - 34p, Jorge Daniel Fossatti (LDU Quito) - 16p şi Felix Magath (Wolfsburg/Schalke 04) - 15p.

De remarcat că românul se află şi printre nominalizaţii UEFA pentru antrenorul anului 2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii