Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NFL/New Orleans Saints, campioni in premiera

ro

08 Feb, 2010 14:12 1103 Marime text

no.jpgLa 43 de ani de la înfinţare, „Sfinţii" au reuşit să câştige primul lor trofeu din istorie după un meci în care aproape toate calculele hârtiei au fost respectate. Echipa cu cea mai bună ofensivă şi cea mai bună defensivă din sezonul regular s-a impus într-un meci în care, parcă, a jucat împotriva a doar doi oameni: Peyton Manning şi Joseph Addai.

Indianapolis Colts, campioană acum 4 ani, a făcut totul perfect până cu 30 de secunde înainte de finalul primei jumătăţi de meci. Manning a pasat decent şi a schimbat mereu „geme-play-ul" surprinzând o defensivă clar superioară ofensivei sale. Colts au marcat primele 10 puncte după un field goal şi un TD semnat de Garcon, Saints răspunzând doar printr-un field goal din cauza propiei impotenţe ofensive. La ultima fază a reprizei, după o eroare impardonabilă, Colts le-au dat şansa să marcheze celor din New Orleans iar aceştia au punctat dintr-un al doilea field goal care a schimbat practic desfăşurarea meciului.

Din sfertul trei totul a mers împotriva lui Manning. Întâi a cedat defensiva, umilită de Thomas la TD-ul de 13-10, după ce acesta a alergat 16 yarzi driblând ca la „soccer". Ofensiva şi-a dat ultima suflare la următoarea fază de atac, terminată cu un TD marca Addai, iar sfaturile venite dispre bancă s-au dovedit mai inspirate pentru Saints. Drew Breese a riscat totul pe o conversie de două puncte imediat după un nou TD, iar decizia avea să fie una bună, Colts nereuşind să oprească faza care a dus scorul la 24-17 pentru Saints.

Şi apoi a căzut chiar Manning. Declarat de 4 ori cel mai bun om din NFL, QB-ul celor de la Colts şi-a îngropat echipa chiar în momentul în care se urcase din nou pe soclu. Manning pasase fabulos pentru un drive de două minute în care se câştigaseră aproape 70 de yarzi şi apoi a venit dezastrul. Încercarea de „1st down" cu pasă către Reggie Wayne s-a încheiat cu o intercepţie a lui Tracy Porter, şi un TD decisiv. Saints au reuşit primul lor trofeu, iar Colts vor reveni probabil la anul la fel de puternici. Paradoxal după succes, omul de care s-a vorbit cel mai mult a fost Manning, omul de la care se aştepta totul şi care, până la urmă, a greşit doar o dată. Decisiv!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii