Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nfl/Urmatoarea oprire, Super Bowl

ro

25 Jan, 2010 12:41 1182 Marime text

Indianapolis Colts si New Orleans Saints s-au impus în finalele conferinţelor AFC respectiv NFC şi îşi vor disputa cel de-al 44-lea trofeu din istoria NFL.

colts_jets.jpg

Colts - Jets 30-17

Colts au supravieţuit unui start dezastruos de meci şi au revenit fenomenal pe tabelă de la 6-17 cu doar două minute înainte de pauză. Fără ajutorul lui Reggie Wayne, redus la statutul de amator de fundaşul lui Jets, Darrelle Davis, Peyton Manning a fost nevoit să schimbe din mers şi să se bazeze pe mai puţin cunoscuţii Pierre Gercon şi Austin Collie, „wide-recevers" care au primit 22 din cele 26 de pase reuşite de coordonatorul celor din Indianapolis. Manning a încheiat partida cu 377 yarzi pasaţi, a şaptea oară în carieră când depăşeşte 300 de yarzi într-un meci de play-off. QB-ul celor din Indianapolis a devenit astfel al patrulea într-un top al celor mai buni pasatori, cu un total de 4831 de yarzi. Colts vor apărea în finală pentru a doua oară în ultimii 4 ani, dar rezultatul din acest sezon nu e o surpriză, formaţia din Indianapolis dominând clar conferinţa AFC. De remarcat că adversarul de azi-noapte s-a calificat în play-off după un succes în faţa... rezervelor lui Colts, în penultima rundă a sezonului regular.

saints_vikings.jpgSaints - Vikings 31-28 OT

Garrett Hartley a transformat un field goal de la 40 de yarzi şi a condus pe Saints în finala NFL după o partidă care nu se putea încheia decât după prelungiri. Vikings au ratat succesul la ultimul atac condus de Brett Favre care a pasat aiurea cnd mai erau doar 12 secunde iar Minnesota se afla la câţiva yarzi de terenul de ţintă al „Sfinţilor".
De altfel, cheia meciului a fost chiar defensiva gazdelor, formaţie care a dominat copios NFC, Jonathan Vilma şi coechipierii săi punându-l mereu în dificultate pe veteranul Favre. Deşi dominaţi în statiostici, „vikingii" au reuşit două intercepţii şi au provocat cinci „fumble", suficient pentru a echilibra o dispută care a fost, neaşteptat, la discreţia oaspeţilor. Calificarea lui Viking înseamnă o premieră după 17 ani, ultimul sezon în care campioanele din sezonul regular ajung în play-off fiind în 1993.
Finala NFL va avea loc pe 7 februarie în South Florida.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii