Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Renunta la arbitraj pentru... calugarie

ro

28 Dec, 2009 20:04 1719 Marime text

ovrebo1.jpgArbitrul norvegian Tom Henning Ovrebo a anunţat că se retrage din activitate şi se călugăreşte, principalul motiv fiind amintirea prestaţiei foarte slabe pe care a avut-o la partida dintre Chelsea şi FC Barcelona din Liga Campionilor.

Potrivit cotidianului spaniol AS, norvegianul a declarat că "Doar retragerea din arbitraj şi căutarea liniştii spirituale mă vor ajuta să depăşesc starea de nelinişte pe care o trăiesc după meciul dintre Chelsea şi Barcelona. Le cer scuze public englezilor, celor din Madrid şi întregii lumi pentru ce am făcut. De acum nu voi mai fi Ovrebo ci părintele Knut". Arbitrul şi-a reproşat că în semifinala dintre Chelsea şi FC Barcelona nu a acordat 3 lovituri de la 11 metri pentru englezi, iar aceştia au pierdut calificarea.

"De acum înainte vreau să fiu misionar", spune Ovrebo. "Am căutat o explicaţie pentru ce s-a întâmplat pe Stamford Bridge, dar nu am putut să o găsesc nici măcar în ideile lui Freud. Am trăit un adevărat infern şi în fiecare zi îmi apăreau în ochiimaginilelui Drogba, Ballack sau Essien. Nu mai puteam trăi aşa. Din cauza erorilor mele Barcelona a câştigat Liga Campionilor, apoi Supercupa Europei şi apoi Mondialul cluburilor. Am provocat prea multă suferinţă. Am primit tot timpul mesaje de ameninţare şi mă retrag pentru că nu vreau să mai fac rău nimănui. Mă doare că voi lăsa Barcelona singură în Europa, dar sunt sigur că un alt arbitru îmi va lua locul. Sufletul mi-e liniştit", a explicat arbitrul.

Tom Henning Ovrebo, 43 de ani, a primit ecusonul FIFA în anul 1994, el fiind de profesie psiholog.În ciuda faptului că are în palmares peste 70 de meciuri le cel mai înalt nivel, el a devenit celebru după jocul dintre Chelsea şi FC Barcelona din semifinalele Ligii Campionilor, scor 1-1, atunci când nu a acordat 3 penalty-uri pentru londonezi, iar ibericii au ajuns în finala competiţiei. Norvegianul a fost de asemenea în mijlocul unui imes scandal în 2008, imediat după partida Italia-România de la Campionatul European, meci în care a favorizat făţiş formaţia noastră.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii