Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenis/Henin pierde cu Clijsters si rateaza turneul de la Sidney

ro

10 Jan, 2010 01:12 1609 Marime text

justine_henin_laureus.jpgBelgianca Kim Clijsters s-a impus, sâmbătă, în faţa compatrioatei sale Justine Henin, scor 6-3, 4-6, 7-6, în finala turneului de la Brisbane, dotat cu premii în valoare de 220.000 de dolari. Pentru această victorie, Clijsters va lua un cec în valoare de 37.000 de dolari şi 280 de puncte WTA, în timp ce Henin va primi pentru prezenţa în finală 19.000 de dolari şi 200 de puncte WTA.

Justine Henin s-a aflat la primul său turneu oficial după ce în mai 2008 îşi anunţa retragerea, în timp ce Kim Clijsters a revenit la rândul său în august 2009 după doi ani şi două luni de la retragere. Cele două belgience au ocupat fiecare primul loc în ierarhia WTA, şi la capitolul întâlniri directe au deja 22 de meciuri disputate, Henin impunându-se în 12 dintre ele. Din toate aceste meciuri, zece au fost finale de turnee, ultima înainte de aceasta de la Brisbane având loc în 2005, la Toronto, şi fiind câştigată tot de Clijsters.

Din păcate, Henin s-a accidentat destul de serios în timpul disputei şi a declarat forfeit pentru următorul turneu, găzduit tot de Australia, dar de Sidney. Sportiva a explicat pentru Los Angeles Times că şi-a luxat piciorul stâng şi nu a crezut că e ceva serios, iar după meciul cu Clijsters a hotărât să nu mai participe la turneul de la Sydney.

Justine Henin era prezentă pe tabloul principal de la Sydney datorită unui wild card primit, iarîn turul 2 ar fi putut să o întâlnească pe americanca Serena Williams, dacă s-ar fi impus în manşa inaugurală în faţa ibericei Maria Jose Sanchez Martinez.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii