Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vancouver 2010 (biathlon, F) Berger, campioana la 15 km

ro

19 Feb, 2010 10:35 1264 Marime text

berger.jpgTora Berger a obţinut cea de-a şasea medalie la JO pentru delegaţia Norvegiei după ce s-a impus, deloc aşteptat, în cursa de 15 km. Elena Khrustaleva (Kazahstan) a obţinut argintul, iar Darya Domracheva (Belarus), a luat bronzul.

Berger a început perfect cursa şi a dictat tonul, în ciuda unei ratăti la ţintă care i-a adus o penalizare de un minut. Norvegianca a terminat cei 15 km în 40'52.8'', suficient cât s-o depăşească pe Khrustaleva, cea care a tras perfect dar a schiat mult mai slab decât învingătoarea şi a terminat cursa la 20.7'' de învingătoare. Ocupanta locului trei, Domracheva a plătit tribut unei ratări şi a terminat la 28.2'' de Berger trebuind să se mulţumească doar cu bronzul.

Tofalvi a surprins

Una dintre surprizele pozitive ale competiţiei a fost românca Eva Tfalvi. Deşi destul de lentă pe schiuri, românca a compensat prin tirul perfet la primele trei trageri şi s-a aflat mult timp pe locul al treilea, loc ce-i garanta medalia de bronz. Din păcate, Eva a ratat penultima ţintă şi s-a ales cu o penalizare de un minut care a aruncat-o în afara primelor 10 la finalul cursei. Surprinzător însă, în clasamentul oficial, Tofalvi apare pe locul 10, probabil una dintre sportivele clasate în faţă fiind penalizată.

Evoluţia româncei a fost diametral opusă faţă de eca a unor mari favorite. Liderul Cupei Mondiale, Helena Johnsson a terminat abia pe locul 49 după ce a ratat patru ţinte, iar marea favorită, Kati Wilhelm a terminat pe patru. De asemenea, Andreea Henkel şi Magdalena Neurer au ratat la tir şi astfel au pierdut medaliile.

berge1r.jpg

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii