Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vancouver 2010 (hochei) Niciodata sa nu-i superi pe rusi

ro

17 Feb, 2010 14:58 1243 Marime text
rusia.jpgDimineaţă tristă pentru letoni. Debutul naţionalei la Vancouver s-a transformat într-un dezastru, Rusia zdrobind reprezentativa baltică, scor 8-2. Probabil că scorul ar fi fost mai strâns dacă Letonia nu ieşea la joc în repriza a treia, enervându-i efectiv pe Ovechkin şi compania.
Prima repriză a fost, ca tot meciul de altfel, la discreţia ruşilor. Cu veteranul Serghei Fedorov (40 de ani) pe teren şi cu Ovechkin în vârf de formă, favoriţii nu avea cum să se împiedice la debut astfel că au marcat rapid două goluri prin Zaripov şi Radulov, şi apoi au redus turaţia motoarelor la minim, preferând să plimbe pucul şi să păstreze diferenţa de scor. Pe final de repriză, Ovechkin a marcat totuşi pentru 3-0 şi meciul părea terminal. Repriza secundă s-a desfăşurat după acelaşi tipar. Ruşii s-au odihnit, iar letonii au parinat în gol, un power.play aducând totuşi golul lui Malkin şi 4-0 pe tabelă.
Repriza a treia a început nebunesc. Vasilijevs a marcat pentru letoni, un gol care a dinamitat efectiv jocul... ruşilor. În doar trei minute, Ovechkin, Zaripov şi Kovalchuk l-au învins pe Masalskis (37 de intervenţii reuşite totuşi), iar letonul Ankipans a marcat golul meciului după un şut la care Nabokov n-a avut reacţie. Cum demonstraţia de hochei fusese astfel realizată, motoarele s-au oprit din nou, în ciuda unui nou gol al lui Morozov. Rusia a arătat că este, de departe, cea mai în formă echipă la JO astfel că turneul se anunţă unul de foc.
Altfel, în Grupa A, SUA a învins neaşteptat de greu Elveţia, scor 3-1, iar Canada s-a distrat cu Norvegia, cor 8-0, după ce prima repriză se încheiase egal...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii