Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Yankeii sunt campionii lumii

ro

05 Nov, 2009 15:28 1547 Marime text

yankees.jpgIntitulată pompos „World Series", competiţia de baseball numărul unu din lume a fost câştigată azi-noapte de New York Yankees. Pentru a 27-a oară. Şi cu o serie de recorduri neaşteptate.

A fost seara lui Hideki Matsui, japonezul primind, pe merit, premiul de cel mai bun om al finalei. Cei şase adversari scoşi din joc de „batter-ul" nipon au reprezentat un nou record, la fel ca multe altele reuşite de Yankees, într-o finală fără precedent.

Cel mai cunoscut brand american din baseball, NY Yankees au avut un sezon mai degrabă modest. Cu vedeta Alex Rodriguez implicată într-un nou scandal (jucătorul a mai fost acuzat anterior că se dopează) şi ulterior accidentat câteva luni, yankeii s-au chinuit serios până să-şi vadă visul cu ochii. Presiunea investiţiei uriaşe făcute de autorităţi, 1,5 miliarde de dolari pentru un stadion nou, a fost exact ce nu aveau nevoie jucătorii, dar până la urmă lucrurile au intrat în normal.

Până la finala contra celor de la Philadelphia Phillies, Yankees au depăşit Minessota cu 3-0 şi Los Angeles Angels cu 4-2 însă debutul din ultimul act a fost un fiasco, 1-6 în faţa propriilor suporteri. Au urmat trei succese consecutive, din care două în deplasare, o înfrângere mai degrabă de marketing în meciul cinci, şi victoria lejeră de azi noapte, 7-3 în faţa unui stadion plin.

Jucătorii i-au dedicat la final victoria celebrului George Steinbrenner, proprietarul clubului, care acum, la 79 de ani, a acuzat grave probleme medicale şi nu a putut asista la meci.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii