Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:35 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

400 de constănţeni au ieşit în stradă Două octogenare, o familie cu patru membri, dar şi persoane cu dizabilităţi au alergat la Crosul 1 Decembrie (galerie foto)

ro

03 Dec, 2012 00:06 2515 Marime text
cros.jpgAproape 400 de constănţeni de toate vârstele au alergat, sâmbătă, la ediţia a 13-a a Crosului 1 Decembrie, competiţie organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României de Liceul Internaţional de Informatică, în colaborare cu Direcţia pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa, Prefectura Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria Constanţa, Asociaţia Judeţeană de Atletism, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Poliţia Rutieră Constanţa şi Şcoala Gimnazială Spectrum Constanţa.

Startul, de pe strada Traian, în apropierea Statuii Victoriei din Parcul Prefecturii, a fost dat de fosta directoare a DJST Constanţa, Elena Frîncu, sosirea fiind la Liceul Internaţional. „La Mulţi Ani! Vă mulţumesc pentru că sunteţi aici şi pentru că alergaţi pentru sănătate, pentru voi, pentru Constanţa şi pentru România", le-a spus Elena Frîncu participanţilor, înainte ca aceştia să pornească în cursă. Competiţia nu a fost ratată nici de două bătrâne, medicul pensionar Veronica Negreanu (82 de ani), care participă curent la întreceri de atletism rezervate veteranilor, şi Chira Troancă, aceasta purtând un steag tricolor pe parcursul alergării. De asemenea, Adrian Buzu, maseur la Clubul Sportiv Farul, a alergat alături de întreaga sa familie (soţia, Beatrice-Simona, şi cei doi copii, Sara, de opt ani şi şapte luni, şi Eric, de doi ani şi 11 luni), cel mic fiind purtat în cărucior de tată. „Sara ne ia mereu la crosuri. Ea face atletism, înot şi baschet, la acest din urmă sport fiind antrenată de mama ei. Fetiţa este moartă după mişcare", a declarat Adrian Buzu. Alţi trei obişnuiţi ai Crosului, Ion Gembăşanu, Ion Lefcenco şi Cristian Alexandru, persoane cu dizabilităţi, au parcurs circuitul în scaunele lor cu rotile, efortul fiindu-le răsplătit de organizatori cu premii speciale, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul Veronicăi Negreanu şi al Chirei Troancă. „Fiţi cuminţi, buni şi români! Vă urez sănătate, noroc în viaţă şi să aveţi iubire pentru pământul ţării", li s-a adresat Veronica Negreanu tinerilor participanţi la cros, la festivitatea de premiere.

Nu se simte ca un câştigător

La masculin, clasamentul primilor şase a fost: 1. Alexandru Stan, 2. Răzvan Nicola, 3. Alexandru Călin, 4. Florin Gavriluc, 5. Cristian Bornaz, 6. Mădălin Toma. „În condiţiile unei concurenţe puternice, a fost greu, dar am demonstrat că se poate. Nu am un sentiment aparte că am câştigat, ci mă simt ca un participant, numai că mai obosit. Am mai evoluat la acest cros, dar acum e prima victorie, după ce m-am pregătit mai bine. Voi participa şi la anul, şi în 2014 şi tot aşa, până când nu voi mai putea", a declarat câştigătorul. La fete, cele mai rapide competitoare au fost: 1. Alina Râpanu, 2. Nicoleta Zăvelcă, 3. Elena Urâtu, 4. Raluca Iorga, 5. Elena Novac, 6. Cristina Olteanu. Cei şase, atât la băieţi, cât şi la fete, au primit şi bani, astfel: locul întâi - 150 de lei, locul doi - 100 de lei, locul trei - 75 de lei, locurile patru - şase - 50 de lei. De asemenea, primii 250 de sosiţi au primit tricouri roşii, galbene şi albastre, cu însemnele competiţiei.

Exemplul Alinei Râpanu

„A fost o întrecere foarte frumoasă. Ne-a ajutat şi vremea şi nu am avut niciun accident, ceea ce e foarte important. Sperăm ca la anul să fie şi mai bine, iar participanţii să vină în număr şi mai mare", a spus Bedir Mustafa, directorul Liceului Internaţional de Informatică. „Chiar dacă s-a disputat ediţia a 13-a, pentru noi nu a fost una cu ghinion, ci cu noroc. S-a bucurat de o reuşită totală. Numărul de participanţi, 350 - 400, s-a încadrat în media anilor trecuţi. Chiar dacă problemele financiare ne-au restricţionat puţin buzunarul şi nu am mai putut da tricouri tuturor participanţilor, am luat o hotărâre inedită, stimulând puţin performanţa, astfel că au primit tricouri primii 250 de clasaţi. A fost o competiţie fără probleme şi, aşa cum ne-au obişnuit, organizatorii s-au ridicat la înălţime", a declarat Mihai Orzan, directorul adjunct al DJST Constanţa, care a remarcat evoluţia Alinei Râpanu, câştigătoarea de la feminin: „A concurat şi la Jocurile Olimpice, având un loc şase cu ştafeta, în 2004, la Atena. A făcut parte din lotul naţional al României şi încă face sport de performanţă, ceea ce este un exemplu extraordinar la vârsta ei".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii