Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:22 20 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A dobândit centura neagră Cunoscutul toboşar Ionuţ Micu, fost membru al trupei Phoenix, a făcut karate la Constanţa (galerie foto)

ro

08 Sep, 2016 00:00 8362 Marime text
Cunoscutul toboşar Ionuţ Micu, în prezent la trupa RIT, dar fost membru al trupelor Phoenix, Talisman, Krypton, Ovidiu Lipan Ţăndărică Group sau Compact, este din Constanţa, iar sportul nu îi e străin. Artistul are acum 38 de ani (vârstă pe care a împlinit-o acum două zile), iar în anii '90 a practicat karate la Constanţa. A fost medaliat cu bronz la Campionatul Naţional şi a dobândit centura neagră. În paralel cu karatele, făcea şi muzică, domeniu în care, ulterior, avea să dobândească deplina consacrare. 
 
Ionuţ Micu a început să practice karate în anul 1991, cu Laurenţiu Vrăjitoru. „Mi-a plăcut acest sport. Sensei era coleg de serviciu cu mama, la RATC, şi aşa am ajuns sub îndrumarea dânsului la sală. Eu locuiam atunci în zona Dacia şi făceam antrenamente la Şcoala 7. Ulterior, din 1995, m-am pregătit cu Ovidiu Ploşniţă. M-am antrenat şi la sala Liceului «George Călinescu». În 1998, am ocupat locul trei pe echipe la Campionatul Naţional de Karate Shotokan, după care, imediat, am dat examen pentru centură neagră. M-am oprit însă aici, la centură neagră 1 Dan“, povesteşte artistul.

Dorea să ajungă poliţist

Acesta dorea să se încadreze în Poliţie, dar, finalmente, a urmat calea artistică. „Eu sunt puţin sub verbul «a bate». Acum, bat la tobe“, glumeşte Ionuţ, care continuă: „Am vrut să mă duc în Poliţie, dar, până la urmă, viaţa mea a luat o altă turnură. Tatăl meu a murit, iar eu a trebuit să întreţin familia. Şi, uite aşa, m-a hrănit toba“. În perioada în care făcea karate la Constanţa, Ionuţ Micu era coleg de sală cu Mihai Isop, care a rămas în lumea sportului de contact. Are în palmares cinci titluri de campion naţional la Karate Tradiţional şi Karate Ashihara, iar din martie 2000, deţine licenţa de instructor. Este şi arbitru, iar o perioadă a îndeplinit funcţia de director general în divizia profesionişti a Federaţiei Române de Freestyle - Kickboxing. În prezent, este implicat în proiectul „Respect World Series“ (cel mai nou circuit de lupte apărut în România, un proiect cu acoperire mondială, fondat de antrenorul Alin Panaite).

„Am fost împreună la mai multe competiţii“

„Ionuţ Micu era un luptător bun. Am fost împreună la mai multe competiţii. El cocheta cu muzica încă de când era la sală (n.r. între 1994 şi 1998, Ionuţ a activat la formaţia Interitus Dei). Am urmărit traseul său artistic şi mă bucur sincer de succesul deosebit pe care îl are. Am constatat cu satisfacţie însă că şi karatele îi sunt în continuare aproape de suflet“, arată Mihai Isop. „Ştiu că Mihai a rămas în branşa sportului de contact şi a avansat. Bravo lui! Mi-a vorbit şi de proiectul Respect World Series şi sunt alături de ei. Mi-au spus că, pe 9 septembrie, la Piteşti, se desfăşoară o gală, Fight 4 Respect“, a mai spus Ionuţ Micu. „Avem meciuri foarte tari şi toată lumea e extrem de interesată de evenimentul de la Piteşti“, a declarat Alin Panaite.

Sportul l-a ajutat să-şi dezvolte cariera de toboşar

În pofida puţinului timp liber pe care îl are, toboşarul vrea să revină la practicarea karatelor, însă la nivel de întreţinere, urmând a-şi relua antrenamentele cu sensei Florin Marinescu. „Vreau să reintru puţin în atmosferă, însă doar pentru mine, şi să fac mai mult defense şi autoapărare“, punctează Ionuţ Micu. Acesta arată că sportul, în speţă karatele, l-a ajutat în domeniul artistic. În acest sens, Ionuţ Micu a scris pe site-ul personal: „Dragii mei, pe lângă faptul că sunt toboşar, sunt şi un tip sportiv. Respect sportul, respect sportivii. Pe mine, sportul m-a ajutat enorm să-mi dezvolt cariera de toboşar, ştiut fiind faptul că o condiţie fizică bună este absolut necesară în spatele tobelor“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii