Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 05 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACS Power Gym Constanța Cetățean de onoare al Lipniței, Elena Novac - noi medalii la Fitness Challenge. Pe podium și la Tiger Classic Diamond Cup (GALERIE FOTO)

ro

05 Sep, 2024 17:00 234 Marime text
Campioana Elena Novac. Sursa foto: Facebook (Elena Novac)
 
  • Ca și în 2022, multipla campioană Elena Novac s-a clasat și pe 2023 pe locul întâi în clasamentul mondial IFBB la disciplina Speed Fit (Fitness Challenge)!
 
Campioana Elena Novac, de la clubul Power Gym Constanța, continuă evoluțiile deosebite în competițiile de Fitness Challenge, urcând pe podium și la IFBB Tiger Classic Diamond Cup, întrecere care s-a disputat la București.
 
Sportiva de 23 de ani a cucerit trei medalii de aur și una de argint, astfel: aur la Silver Level Individual, Gold Level Mixt și Silver Level Mixt, argint la Gold Level Individual. Multiplă campioană națională, mondială, europeană și balcanică, dar clasată pe podium și la alte concursuri de top, Elena Novac a concurat cu succes, anterior, în luna iunie a acestui an, și la IFBB Diamond Cup Budapesta, din Ungaria, obținând aurul la Individual Gold, Individual Silver și Silver Mixt.
 
După cum se arată în Regulamentul Federației Române de Culturism și Fitness, IFBB Speed Fit / Fitness Challenge constă într-un circuit cu exerciții de forță în șase stații, în care sportivii încearcă să execute numărul maxim de repetări într-un interval de două minute. „Sunt stabilite categorii, iar sportivii concurează între ei demonstrând performanța fizică maximă. Competiția este dedicată sportivilor care prioritizează performanța musculară în detrimentul competiției bazate exclusiv pe mușchi și lipsa grăsimii corporale“, menționează sursa citată.
 
Ca și în 2022, Elena Novac s-a clasat și pe 2023 pe locul întâi în clasamentul mondial IFBB la disciplina Speed Fit (Fitness Challenge)! Rezultatele deosebite înregistrate de-a lungul anului trecut la competițiile de Speed Fit au propulsat-o pe Elena din nou în fruntea clasamentelor mondiale anuale. A câștigat ambele categorii, Gold și Silver, și automat a ocupat prima poziție și în clasamentul general.
 
La IFBB Tiger Classic Diamond Cup 2024, au obținut rezultate deosebite și alți reprezenți ai Power Gym Constanța:
 
  • Florentina Solomon, la Tiger Classic National fitness challenge bronze level master +35 ani - locul 3
  • Anca Barbu - bikini fitness
Tiger Classic National - aur senioare, aur masters + 35 ani
Tiger Classic Diamond Cup - aur senioare, argint masters +35 an
  • Laurentiu Fedot, la Men’s Classic Physique master - locul 3
Men’s Classic Bodybuilding master - locul 3
Men’s Classic Physique seniori 85 kg - locul 3.

Președintele ACS Power Gym Constanța, Dan Pandelea, membru al FRCF, este coordonatorul lotului național de Speed Fit (Fitness Challenge) și președintele Comisiei de profil a Federației.
 
Performanțele sportive deosebite ale Elenei Novac i-au adus acesteia și o distincție specială, titlul de cetățean de onoare al comunei Lipnița, județul Constanța, de unde este originară campioana!
 
„A fost o zi extrem de specială pentru mine, în semn de celebrare a tuturor performanțelor obținute până acum am fost onorată să primesc titlul de «Cetățean de onoare al Comunei Lipnița». Este o mândrie pentru mine, dar și o povară vine odată cu acest titlu, pentru că noua generație ar trebui să ne vadă ca pe un exemplu, noi suntem dovada că oricine poate reuși: bogat, sărac, copil din mediu rural, urban, limita stă doar în noi.
 
Când am plecat la acest drum, nimeni nu mi-a dat șanse, nici măcar eu, încă nu conștientizez ce mi se întâmplă, dar sunt profund recunoscătoare.
 
Dumnezeu așază în viața fiecăruia oamenii binevoitori sau nu, toți au un rol la momentul potrivit.
 
Vreau să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment: Primăria Comunei Lipnița, Consiliul Local Lipnița, D-nul Primar Florin Dinu, Federația Română de Culturism și Fitness, care a venit cu propunerea acordarii acestui titlu, clubul Power Gym Constanța, tuturor prietenilor prezenți în sală, dar și cei care nu au putut ajunge, familia, profesorii din ciclul gimnazial și, nu în ultimul rând, tuturor localnicilor prezenți. Scriu rândurile acestea în lacrimi, vă mulțumesc enorm!“, a fost mesajul Elenei Novac.
Cetățeni de onoare ai comunei Lipnița. Sursa foto: Facebook (Elena Novac) 
Pe lângă aceasta, au mai primit titluri de cetățean de onoare al Lipniței alți doi sportivi originari din comuna constănțeană, și ei membri ai loturilor naționale, canotorul Cristian Vasile Nicoară (CSA Steaua București), participant la Jocurile Olimpice Paris 2024, și atletul Robert Bîrsă (CS Farul Constanța - Dinamo București).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
ACS Power Gym Constanța
Elena Novac, numărul 1 în clasamentul mondial IFBB la Speed Fit și pe 2023! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii