Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 08 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACS Total For Constanța Antrenorul emerit Nicolae Forminte anunță deschiderea înscrierilor la secția de gimnastică

ro

08 Sep, 2024 08:56 264 Marime text
Nicolae Forminte. Sursa foto: Facebook (Nicolae Forminte)

Asociația Clubul Sportiv Total For Constanța, structură sportivă de drept privat, anunță deschiderea înscrierilor la secția de gimnastică.

Persoană de contact este prof. dr. Nicolae Forminte, antrenor emerit de gimnastică artistică, fost antrenor al lotului feminin al României.

Activitatea se va desfășura în sălile Complexului Sportiv Tomis Constanța (str. Flămânda nr. 11).

Programul provizoriu (până la definitivarea grupelor) este:

Marți și joi - între orele 11.00 și 13.oo (sala de forță)
Sâmbătă - între orele 16.00 și 19.00 (sala de gimnastică)
Duminică – între orele 12.00 și 14.00 (sala de gimnastică).

Ziua inaugurală va fi 15 septembrie 2024, începând cu ora 12.00, la sala de gimnastică.

Orice copil cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani este așteptat la sală!

Buna dispoziție, fețe zâmbitoare, dezvoltarea fizică armonioasă, formarea și dezvoltarea depinderilor motrice, dezvoltarea calităților motrice, dezvoltarea spiritului de echipă, comunicare, disciplină, creativitate, respect, încredere de sine, responsabilitate, curaj – acestea sunt câtva dintre cele mai important abilități ce vor fi dobândite și dezvoltate pe parcursul orelor de gimnastică.

Gimnastica artistică este o disciplină sportive care asigură sănătatea fizică și spiritual a celor ce o practică, se arată într-un anunț al ACS Total For.


În octombrie 2021, Nicolae Forminte a împlinit vârsta de 65 de ani şi şi-a încheiat activitatea la CS Farul Constanţa, ieşind la pensie.
 
Reputatul tehnician a antrenat, la loturile tricolore, o pleiadă de gimnaste române de mare valoare, cu care a cucerit numeroase medalii olimpice, mondiale şi europene.

La Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, sub coordonarea lui Nicolae Forminte, România a obţinut două medalii, aur la sol, prin Sandra Izbaşa, şi bronz pe echipe.

Pe 27 august 2008, antrenorului constănţean i s-a conferit Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu două barete.

„Timp de 16 ani, în intervalul 1993-2021, Nicolae Forminte a fost antrenor la lotul olimpic de la Deva, contribuind la câștigarea, de către gimnastele din România, a 84 de medalii (16 la Jocurile Olimpice, 25 la Campionatele Mondiale și 43 la Campionatele Europene). În perioadele în care a pregătit junioarele, acestea au câștigat 33 de medalii la Campionatele Europene sau la FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European)“, s-a menţionat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică în luna septembrie a anului 2021.

 
Antrenor din anul 1981, Nicolae Forminte a primit din partea CS Farul Constanţa o diplomă de merit şi un trofeu cu ocazia încetării activităţii la gruparea de pe litoral.

Cadru universitar, Nicolae Forminte şi-a susţinut în 2021 şi teza de doctorat, tema aleasă fiind „Optimizarea performanței sportive la paralelele inegale din gimnastica artistică prin analiza biomecanică a tehnicii. O lucrare bazată pe experiența acumulată în pregătirea sportivelor pentru marea performanță”.

Citește și:

Gimnastică
Reputatul antrenor constănțean Nicolae Forminte, angajament în Italia. „Bun venit, Nicu!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii