Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acționar persoană juridică din SUA la Farul Constanța. Datele prezentate de Oficiul Național al Registrului Comerțului

ro

28 Jun, 2024 17:00 2869 Marime text
 
 
  • Capitalul FCV Farul Constanța este privat (autohton + străin).
 
Acționariatul FCV Farul Constanța SA s-a mărit în toamna anului trecut, clubul de pe litoral anunțând, pe 11 septembrie 2023, că a fost semnat contractul prin care fostul mare fotbalist brazilian Rivaldo Vitor Borba Ferreira a preluat 10% din acțiunile clubului.
 
Modificarea din acționariatul FCV Farul a apărut și la Oficiul Național al Registrului Comerțului, platformă care, consultată vineri, 28 iunie 2024, prezintă următoarea situație, în certificatul constatator: acționar persoană juridică - R10 Events LLC (calitate - asociat), cu sediul social în Florida (SUA), cotă de participare la beneficii și pierderi - 10% / 10%. Număr de acțiuni: 15.000, aport la capital: 2.100.000 lei; acționari persoane fizice - Zoltan Iașko (calitate - fondator), cotă de participare la beneficii și pierderi - 0,1% / 0,1%. Număr de acțiuni: 150, aport la capital: 21.000 lei; Gheorghe Hagi (calitate - fondator), cotă de participare la beneficii și pierderi - 79,9% / 79,9%. Număr de acțiuni: 119.850, aport la capital: 16.779.000 lei; Ciprian Marica (calitate - acționar), cotă de participare la beneficii și pierderi - 10% / 10%. Număr de acțiuni: 15.000, aport la capital: 2.100.000 lei.

În R10 Events LLC, prin care investește la Farul, Rivaldo figurează ca manager, „R10“ venind de la inițiala numelui său (R) și de la numărul de pe tricou cu care a făcut istorie în fotbal (10). În vârstă de 52 de ani, Rivaldo este cel mai important nume din fotbalul mondial care s-a alăturat unei echipe din România!
 
O carieră fabuloasă!
 
Brazilianul a avut o carieră prodigioasă, cucerind titlul mondial cu Brazilia în 2002, fiind vicecampion mondial în 1998 și obținând Balonul de Aur în 1999 (când și FIFA l-a desemnat și cel mai bun fotbalist al anului). De asemenea, a cucerit Copa America cu Brazilia în 1999 și Liga Campionilor cu AC Milan în 2003, iar în 2000 a fost golgheterul Champions League. Acestea sunt doar câteva dintre bornele unei cariere fabuloase. Fiul lui Rivaldo, atacantul Rivaldinho (29 de ani) joacă la Farul.
 
„Mi s-a părut ceva incredibil“
 
„Urmăresc fotbalul românesc de ceva vreme și cunosc destul de bine și campionatul. România a avut mereu jucători foarte buni, a reprezentat o forță în fotbalul mondial mai ales în perioada în care Gheorghe Hagi era jucător. M-a uimit în urmă cu câțiva ani și, vă spun sincer, nu am fost singurul din fotbalul mondial cu o astfel de reacție, când am aflat de modul în care a decis să se implice în acest fenomen după retragere, mi s-a părut ceva incredibil.
 
Nu mai auzisem de un fost jucător de o asemenea valoare care să își investească averea pentru o pasiune. Cred că rezultatele pe care le-a reușit au fost răspunsul la toate întrebările. Investiția total privată de la Farul, Baza Sportivă, Academia care stă în spatele multor performanțe, rezultatele obținute cu foarte mulți jucători formați aici m-au determinat să fac acest pas și să vin alături de Gheorghe Hagi.
 
Dacă singur a reușit toate aceste lucruri, să devină de două ori campion având cea mai tânără echipă din Europa, atunci cred că având sprijinul pe care și-l dorește, poate reuși mult mai mult. Cu viziunea și pasiunea pe care le are, cu experiența pe care și eu o am, sunt convins că vom dezvolta și mai mult performanțele pe care și le dorește întreaga comunitate, pentru că Farul este un club de tradiție, care, în rest, are toate atuurile de a deveni un club mult mai puternic“, a declarat Rivaldo la festivitatea de anul trecut la care a fost anunțată implicarea sa la Farul.  
 
„Farul trebuie să fie echipa tuturor“
 
Cu ambiția care-l caracterizează, Gheorghe Hagi își dorește ca Farul să treacă la un nivel superior de dezvoltare și performanță, în acest sens așteptând noi acționari la campioana României din sezonul 2022/2023. Acest plan l-a expus în dese rânduri.
 
„Fotbalul în Dobrogea trebuie să devină o prioritate, Farul trebuie să fie echipa tuturor, dacă o iubim cu toții. Trebuie să aibă buget foarte mare. Eu mai mult de ce am făcut nu mai pot face, singur. Așa simt. Fără jucătoti mari, nu poți realiza performanțe deosebite.  Pentru asta ai nevoie de bani, de buget. Dacă se vor face aceste lucruri mari, Farul va deveni mare. Altfel, ce am obținut în sezonul 2022/2023, se poate din când în când, sporadic sau niciodată. Lucrurile trebuie să meargă într-o direcție de progres, de dezvoltare. Nu poți lucra cu deficit de buget și fără bani de transferuri. Trebuie schimbat ceva, consistent. Eu voi păstra 10%, dacă și această valoare. O spun public, ca să o înțeleagă toată lumea. Eu nu plec din club, rămân cu 10%, dar restul trebuie să vină oameni cu bani, care cred că pot face un business, să investească în acest club. Trebuie să se înțeleagă că Farul aduce spectacol în oraș și face reclamă orașului“, declara, printre altele, Gheorghe Hagi, în decembrie 2023.
 
Despre FCV Farul Constanța SA

Potrivit raportului generat de ONRC vineri, 28 iunie 2024, FCV Farul Constanța are număr de ordine în Registrul Comerțului atribuit în data de 28.10.2008, adresa sediului social este la Mamaia, județul Constanța, iar activitatea principală este „Activități ale cluburilor sportive“.
 
Capitalul social subscris este de 21.000.000 lei, integral vărsat, valoarea participării străine totale fiind de 2.100.000 lei (420.000 euro). Numărul de acțiuni e de 150.000 lei (toate nominative). Valoarea unei acțiuni e de 140 lei. Natura capitalului: privat (autohton + străin).
 
Persoană împuternicită în FCV Farul este Zoltan Iașko, cel care deține calitatea de administrator, mandat care expiră pe 23 decembrie 2027.
 
Cenzori sunt Tănase Mega (cu puteri de expert contabil), Daniela Ghenea și Dumitru Giugică, iar Joița Mega, Olgun Geafer și Darius - Onuț Handrea au calitatea de cenzori supleanți.  
 
Platforma termene.ro, consultată vineri, 28 iunie 2024, atestă că, în 2023, FCV Farul Constanța SA a avut o cifră de afaceri de 33.783.324 lei (cu 45% mai mare față de anul 2022), un profit de 2.419.730 lei (cu 366% mai mare față de anul 2022), iar numărul mediu de angajați a fost 62 (în creștere cu 6% față de anul 2022).
 
Conform Recom, situația financiară pe anii 2022 și 2021 a FCV Farul a fost:
 
2022
  • Cifră de afaceri netă - 23.197.245 lei
  • Profit net - 518.564 lei
  • Număr mediu de salariați - 58
 
2021
  • Cifră de afaceri netă - 15.397.877 lei
  • Profit net - 2.355.909 lei
  • Număr mediu de salariați - 61.
 
În afară de FCV Farul, Gheorghe Hagi mai apare în HGH Company SRL și Hagi Sport SRL. Zoltan Iașko mai apare în Omnirom SRL, iar Ciprian Marica mai apare în MCA Consulting LTD SRL, New World Development SRL, MRK Sports Business SRL, Pipera Smart Development SRL, MRK Retail Business SRL și MMM Concept Builders SRL.   
 
Cafenea și stand cu produse comercializate de club
 
La tribuna 1, parter, a stadionului central din incinta bazei sportive Academia Hagi, de la Ovidiu, funcționează o cafenea, iar în complexul comercial City Park Mall din Constanța există un stand de vânzare a produselor comercializate de club, respectiv articole sportive, produse promoționale, bilete și abonamente. De asemenea, în municipiul Constanța (bulevardul Mamaia) sunt două puncte de lucru, iar un altul este la baza sportivă a Academiei Hagi.
 
Emblema, de tip complex    
 
Emblema FCV Farul Constanța, de tip complex, este în formă de scut, bicoloră, alb-albastru. În partea de sus este un pescăruș aflat în zbor. Sub el sunt literele F și C, sub litere o minge de fotbal și mai jos denumirea Farul. În partea de jos a scutului, pe o panglică, este scris numărul 19, urmat de cuvântul Constanța și apoi numărul 20. 

Platforma termene.ro informează și că FCV Farul Constanța SA nu are contracte câștigate - achiziții directe și nici contracte câștigate - achiziții publice, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP din 2007 până în prezent (data ultimei actualizări - 27 iunie 2024).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța       
 
Citește și:
 
E oficial
Marele Rivaldo, acționar la Farul Constanța!. „Cel mai răsunător «transfer» din istorie“ (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii