Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anghel „Ne dorim măcar şapte puncte în ultimele trei etape"

ro

20 May, 2011 01:01 1266 Marime text

viitorul.jpgÎn acest moment, FC Viitorul ocupă doar locul 8 în clasament, cu 37 de puncte, la cinci lungimi distanţă de poziţia a cincea, ocupată de CS Otopeni.

După cinci meciuri consecutive fără victorie în campionat, formaţia pregătită de Cătălin Anghel vrea să obţină maximum de puncte în ultimele trei etape pentru a-şi îndeplini obiectivul, clasarea pe primele cinci locuri în Seria I

Pentru realizarea obiectivului, Cristocea şi compania trebuie să treacă sâmbătă de primul hop, urmând să primească vizita celor de la Steaua II, echipă deja retrogradată în al treilea eşalon. „Pentru ultimele trei etape, ne dorim maximum de puncte sau măcar şapte, pentru a mai putea spera la îndeplinirea obiectivului, şi anume clasarea între primele cinci echipe ale Seriei I. Consider că valoarea echipei noastre nu reflectă poziţia ocupată în prezent în Seria I (locul 8) şi cred că ar fi trebuit să fim mai sus în clasament. Însă cunoaşteţi bine problemele importante de efectiv pe care le-am avut în acest retur şi nu mai vreau să dezvolt acest subiect. Sâmbătă, ne interesează atât rezultatul contra Stelei II, cât şi jocul. Ne dorim un fotbal de calitate, vrem să jucăm mult mai direct spre poartă pentru a avea ocazii mai multe, iar la final să putem obţine cele trei puncte", a declarat tehnicianul formaţiei constănţene, Cătălin Anghel. Deşi întâlneşte o echipă deja retrogradată, Anghel nu se aşteaptă la un meci uşor sâmbătă, la Ovidiu. „Este mult mai dificil pentru un antrenor să-şi motiveze echipa atunci când întâlneşte o echipă deja retrogradată. Sunt convins că ne aşteaptă un joc dificil pentru că Steaua II nu mai are nimic de pierdut. Ca şi noi, Steaua II este o echipă tânără, ce are mulţi jucători în anturajul echipei mari. Sunt crescuţi în spiritul Stelei, au fost învăţaţi să joace un fotbal frumos şi nu vor mima fotbalul, astfel că vom avea parte de o partidă grea. Cred că dacă vom învinge sâmbătă vom avea altă stare de spirit pentru finalul campionatului", a mai spus antrenorul celor de la FC Viitorul. La rândul său, atacantul Aurelian Chiţu este încrezător în şansele echipei de a obţine maximum de puncte în ultimele meciuri. „Ne aşteaptă un meci dificil, pentru că Steaua este deja retrogradată şi nu mai apasă niciun fel de presiune asupra ei. Mai avem trei meciuri pe care sperăm să le câştigăm, pentru a ne menţine în obiectivul propus. Vom evolua cu aceeaşi ambiţie cu care o facem în fiecare meci şi sunt convins că vom învinge", a precizat Chiţu.

Cârstocea, Gavra şi Benzar, titulari la naţionala U19

În altă ordine de idei, ieri s-au alăturat lotului şi cei trei internaţionali de juniori - Alin Cârstocea, Romario Benzar şi Cristian Gavra - care au evoluat pentru naţionala U19 a României în amicalul contra divizionarei secunde Juventus Bucureşti. Partida a avut loc pe terenul secund de la Mogoşoaia şi s-a încheiat cu victoria „tricolorilor", scor 6-0 (1-0). Pe lista marcatorilor şi-au trecut numele doi dintre cei trei componenţi ai formaţiei constănţene: Cârstocea şi Gavra. Dacă Benzar şi Cârstocea a evoluat pe întreaga durată a partidei, Gavra a evoluat până în minutul 60, când a fost înlocuit de Sergiu Buş. România U19 este direct calificată, în calitate de gazdă, la turneul final al Campionatului European, ce se va desfăşura în perioada 20 iulie - 1 august în România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii