Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 12 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Axiopolis Cernavodă Gemenii Alexandru și Bogdan Marica, medaliați la European Kids Athletics Games 2024. „Sunt mândru de voi!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

12 Sep, 2024 17:00 291 Marime text
  • Alexandru Marica a câștigat proba de aruncare a greutății, în care a stabilit un nou record personal. 
 
Campioni în România la probele de aruncări, atleții Alexandru și Bogdan Marica (frați gemeni), de la Axiopolis Cernavodă, reușesc să se impună și în concursurile din străinătate. Pregătiți de Vicențiu Culea, cei doi au participat la European Kids Athletics Games 2024, la Brno, în Cehia, și au urcat pe podium.
 
A fost a 19-a ediție a întrecerii, iar frații Marica au fost medaliați la proba de aruncare a greutății, categoria de vârstă Under-15, la care au participat 29 de sportivi, din țări cu tradiție în atletism. Alexandru Marica a câștigat concursul, cu o aruncare de 16,85 m, iar Bogdan s-a clasat pe locul trei, cucerind medalia de bronz, cu 14,85 m.
 
A ratat argintul la ultima aruncare
 
Alexandru Marica a dominat întrecerea, instalându-se în frunte de la prima aruncare, cu 15,85 m, iar Bogdan a realizat în calificări 14,23 m. A doua zi, în finală, Alex a făcut record personal, 16,85 m, aruncare ce i-a asigurat locul întâi, iar Bogdan îl urma în clasament, pentru medalia de argint, cu o aruncare de 14,85 m. La ultima aruncare însă, între cei doi s-a interpus sportivul bulgar, cu o aruncare de 14,91 m, astfel că Bogdan Marica a coborât pe locul întâi.    
 
Prima stație, la Brno
 
„Fratii Alexandru și Bogdan Marica au urcat România, orașul Cernavodă și Clubul Sportiv Axiopolis Cernavodă pe podim la European Kids Athletics Games 2024. La această competiție internațională au participat aproximativ 3.000 de competitori din 141 de cluburi sportive din țări europene, precum Germania, Franța, Spania, Italia, Cehia, Malta, Bulgaria, Moldova sau Ucraina. Drumul spre marea performanță de la viitoarele Campionate Europene, Mondiale, Olimpiada a avut prima stație la Brno, Republica Cehia! Sunt mândru de voi și de ceea ce am realizat împreună, Alex și Bogdan! Să-i felicităm pentru frumoasa performanță și să le urăm succes în următoarele competiții! Sunt bucuros ca antrenor de ceea ce am reușit, pentru rezultatele deosebite obținute de copii anul acesta“, a declarat Vicențiu Culea.
 
Medalii naționale în familie
 
Acesta este și sportiv, concurând în întrecerile de atletism ale veteranilor, din care nu lipsește nici soția sa, Mihaela Mădălina, ambii legitimați la Axiopolis Cernavodă. Cei doi au participat și la Campionatul Național în aer liber 2024, de la București, la care au urcat pe podium de opt ori, fiecare cucerind câte patru medalii. Vicențiu a obținut, la +60 ani, trei medalii de aur, la greutate (10,35 m), la ciocan (5 kg) - 34,55 m și la ciocan greu (9 kg) - 12,81 m, și una de argint, la disc (32,35 m). Soția sa a ieșit campioană națională, la categoria 45 ani, la aruncarea ciocanului (18,76 m) și la aruncarea ciocanului greu (8,17 m), iar la greutate (7,66 m) și la disc (22,02 m) a obținut argintul.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Gemenii Marica și antrenorul lor. Sursa foto: Facebook (Vicențiu Culea)   
 
Citește și:
 
Axiopolis Cernavodă
Gemenii Bogdan și Alexandru Marica, atleți, cinci medalii la Naționale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii