Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschet CSM Constanța a realizat mai multe transferuri, „într-un sezon al marilor ambiții“ (GALERIE FOTO)

ro

20 Sep, 2024 10:12 558 Marime text
  KeVaughn Allen. Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)
Echipa masculină de baschet CSM Constanța a anunțat mai multe achiziții de jucători, care întăresc formația de pe litoral pentru un sezon în care, pe lângă întrecerile interne, va participa, în premieră, în cupele europene!    
 
CSM Constanța i-a prezentat pe KeVaughn Allen, Monyea Pratt, Tyler StevensonIsaiah PhilmoreTheodore Stefan și Tra-Deon Hollins.   
 
Americanul KeVaughn Allen, în vârstă de 28 de ani, are 1,88m înălțime și poate evolua atât în poziția 1 (point guard - play-maker), cât și în poziția 2 (shooting guard), fiind un jucător exploziv, care excelează cu mingea și are capacitatea de a înscrie multe puncte.
 
După patru ani în NCAA, la Florida Gators, KeVaughn s-a antrenat cu Orlando Magic, înainte de a participa la draft-ul NBA din 2019! A semnat în Europa cu KK Lovcen Cetinje, echipă din prima ligă a Muntenegrului. A urmat un sezon la Ura Basket, în Finlanda și din 2021 alte două sezoane la Leuven Bears, în Belgia.
 
În sezonul 2023/2024, a jucat în prima ligă din Croația, la Cedevita Junior Zagreb, unde a bifat 35 de meciuri și medii statistice de 14,2 puncte, 2,5 recuperări și 3,05 pase decisive. Un baschetbalist cu experiență în Europa, pentru campania din FIBA Europe Cup și Liga Națională!

A jucat exclusiv în România din 2017
 
Monyea Pratt, baschetbalist cu 226 de meciuri în Liga Națională, se alătură lotului CSM Constanța într-un sezon al marilor ambiții, în care echipa de pe litoral va participa, în premieră, în cupele europene!
 
Jucătorul în vârstă de 39 de ani a jucat exclusiv în România din 2017. Primele două sezoane la CSU Sibiu, sub comanda lui Dan Fleșeriu, apoi două sezoane în tricoul lui SCM U Craiova, unde a fost coechipier cu Andrei Oprean. A revenit la Sibiu în sezonul 2021/22, apoi s-a transferat la CSM Focșani și s-a întors la Sibiu, unde a mai jucat un sezon și jumătate, trecându-și în palmares o medalie de bronz în LNBM.
 
În stagiunea recent încheiată, Monyea a bifat 35 de apariții, în care mediile sale au fost de 9.1 puncte, 6.1 recuperări, 3.8 pase decisive și 1.1 intercepții.
 
Pratt va debuta într-un meci oficial pentru echipa constănțeană în prima etapă a Ligii Naționale Masculine Getica '95, CSM Constanța – CSM Galați.
 
A jucat cinci sezoane în NCAA

Americanul în vârstă de 22 de Tyler Stevenson ani are 2,02 m înălțime și 98 kg. A jucat cinci sezoane în NCAA, iar în 2023 a absolvit Mississippi State University. În același an, a semnat cu Etha Engomis Nicosia, cu care a activat un sezon în prima ligă din Cipru, devenind cel mai bun jucător al echipei. A avut o medie de 33,9 minute jucate în cele 19 meciuri în care a îmbrăcat tricoul celor din Nicosia. Statistica arată calitatea evoluțiilor sale: o medie de 17,9 puncte/meci, 2,2 pase decisive și 11,3 recuperări, dintre care 8,8 defensive. Tyler ajunge la Constanța pentru a ajuta echipa în duelurile de sub panou, unde arată calități excepționale pe recuperare.

În ultimele două sezoane, în Ungaria
 
Power forward-ul american în vârstă de 34 de ani Isaiah Philmore a jucat în ultimele două sezoane în Ungaria, la Alba Fehervar. În stagiunea anterioară, mediile sale au fost de 14.2 puncte, 5 recuperări și 1.8 pase decisive în 24 de apariții, cu un procentaj impresionant de 50% de la distanță. De-a lungul carierei sale, Philmore a mai jucat la Ulm, Telekom Bonn, Tigers Tubingen, EWE Baskets Odenburg, CSU Sibiu și Rouen.

Prima dată la o echipă din Liga Națională 
 
Tânărul baschetbalist cu origini românești Théodore Stefan este angrenat în premieră în cadrul unei echipe din Liga Națională de Baschet Masculin. Aflat încă într-un proces de dezvoltare, atât baschetbalistic cât și educațional, la cei 20 de ani ai săi, Théo este unul dintre pariurile echipei tehnice pentru viitor, care speră să ajungă o certitudine, cu multă muncă și implicare. Théo a activat la Lee Academy Maine, Bishop Stang HS și Lamar Community College, Colorado, la nivel de colegiu.
 
Statura sa și dorința de a evolua, tactic, fizic cât și mental, i-a convins pe antrenorii Constanței că merită o șansă, pe care sperăm să o fructifice atunci când va fi cel mai bun moment pentru el! Bine ai venit la noi, Théo!, este mesajul CSM Constanța.

Aflat la prima experiență în Europa

CSM Constanța va avea și un nou conducător de joc, pe americanul Tra-Deon Hollins!
 
În vârstă de 29 de ani, Hollins (1,88m) se află la prima experiență în Europa, după ce a jucat în cea mai mare parte a carierei în NBA G-League. În 2017, după ce nu a fost recrutat în NBA, Fort Wayne Mad Ants l-a selectat pe Hollins, care și-a făcut astfel debutul profesionist la echipa satelit a celor de la Indiana Pacers. A continuat la Gran Rapids Drive, Westchester Knicks, Salt Lake City Stars, Delaware BC, Raptors 905, Texas Legends și Iowa Wolves. În acest an, Hollins a evoluat în Mexic, la Ostioneros de Guaymas, unde a adunat 13 meciuri, având medii statistice de 12.9 puncte, 7.0 pase decisive și 4.2 recuperări.
 
Tra-Deon Hollins va fi unul dintre oamenii responsabili cu coordonarea atât în atac cât și în apărare. Jucător cu experiență în baschetul american, el poate fi un play-maker de top în viitorul sezon al Ligii Naționale și în FIBA Europe Cup. Bine ai venit, Tra-Deon Hollins! Hai, Constanța!, se arată pe pagina de Facebook a CSM Constanța. 
 
Citește și:
 
Baschet
CSM Constanța, înfrângere cu U BT Cluj-Napoca în primul amical. Urmează meciul cu Corona Brașov
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii