Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:46 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschet CSM Constanța - BC Dnipro, dublă europeană în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. „Să fim al șaselea jucător al echipei!“

ro

22 Sep, 2024 17:00 717 Marime text
 
 CSM Constanța a învins cu 99-88 CSM Galați. Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)
  • Miza duelului dintre cele două formații este calificarea în grupa C din FIBA Europe Cup.
 
Atmosfera cupelor europene la baschet continuă să însuflețească Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța! După întâlnirea feminină, din această săptămână, dintre CSM Constanța și Casademont Zaragoza, din EuroLeague Women Basketball, va intra în arena și echipa masculină a clubului constănțean, care va juca, pe 24 și 26 septembrie 2024, în calificările pentru FIBA Europe Cup, cu BC Dnipro.
 
Echipa antrenată de Dan Fleșeriu și Valentin Boian are o misiune dificilă contra experimentatei campioane a Ucrainei, ce revine după doi ani în competiție, dar CSM Constanța va încerca să fructifice avantajul terenului propriu. Ambele meciuri ale dublei manșe au loc la Constanța: marți, 24 septembrie, de la ora 20.30 - turul, și joi, 26 septembrie, de la aceeași oră - returul.

Miza este calificarea în grupa C din FIBA Europe Cup, alături de Cholet Basket (Franța), Windrose Giants Antwerp (Belgia) și Fribourg Olympic (Elveția).
 
„Haideți să umplem sala! Să fim al șaselea jucător al echipei! Hai, Constanța! Hai, România!“, este îndemnul CSM Constanța adresat fanilor.
 
„Marți, va fi altă poveste“
 
CSM Constanța vine după un debut cu victorie în noul sezon al Ligii Naționale, 99-88 (55-42) pe litoral în meciul cu CSM Galați, gazdele trecând cu brio primul test în noua formulă, cu șapte jucători noi pe teren față de sezonul trecut.   
 
CSM Constanța a avut parte însă de o replică solidă din partea CSM Galați. „Adversarul ne-a surprins printr-un joc foarte organizat, foarte frumos, atât cât a avut energie. Au avut o rotație mai scurtă și noi am beneficiat de mai mulți jucători pe care i-am putut folosi. Aici s-a făcut diferența. Ne-am apărat foarte slab și punctele pe care le-am primit sper să nu fie ceea ce ne reprezintă. În Bulgaria am făcut partide mult mai agresive și mai bune decât aceasta. Am desconsiderat prea mult echipa adversă, deși nu merită, pentru că joacă foarte bine și îi felicit. Cu siguranță, vom avea viață foarte grea dacă ne vom apăra așa în meciurile cu ucrainenii. Va trebui să corectăm mult la acest capitol. M-au surprins și pe mine băieții astăzi, dar marți va fi altă poveste“, a declarat antrenorul Dan Fleșeriu.
 
„Mă bucur că fanii au venit să ne susțină“
 
Nou venit la CSM Constanța, Moneya Pratt, căpitanul echipei, a încheiat meciul cu CSM Galați în double double, cu 16 puncte, 10 recuperări și 5 pase decisive. „Am pornit cu dreptul în sezon, după ce am evoluat bine și în turneul amical din Bulgaria, pe care l-am câștigat. Am vrut să arătăm bine pe teren și în fața fanilor. Cred că vom fi gata și pentru meciurile europene. Mă bucur că fanii au venit să ne susțină și îi așteptăm în număr mare și cu BC Dnipro“, a punctat Moneya Pratt.
 
Contingentul american
 
CSM Constanța abordează noul sezon cu o echipă în care se regăsesc multe nume noi, opt jucători venind în vară la clubul de pe litoral pentru a pune umărul la îndeplinirea obiectivelor. Formația constănțeană a transferat un contingent american, format din fundașii Tra-Deon Collins, un play-maker crescut la școala Indianei Pacers și KeVaughn Allen, un shooting guard versatil, cu experiență în Europa, jucătorii de atac Monyea Pratt, care a strâns peste 200 de meciuri în Liga Națională, Isaiah Philmore, și el având deja experiența campionatului României, dar și a ligilor din Germania și Franța, și din mai tânărul Tyler Stevenson, un recuperator de excepție.
 
Un debutant lângă un veteran
 
Lor li se alătură tânărul centru francez de origine română Theodore Stefan, care va lupta sub panouri cot la cot cu experimentatul Cătălin Baciu, vicecampion al României, recomandat de cele 12 sezoane în baschetul românesc. Un debutant lângă un veteran al Ligii Naționale!
 
Sebastian Ciulin se alătură din pepinieră
 
Constănțeanul Alin Andrieș, și el cu o experiență de peste zece sezoane în Liga Națională, se reîntoarce acasă, hotărât să țintească sus cu echipa orașului său, care mizează în continuare pe tinerii valoroși Andrei Oprean, Ștefan Gribinic, Vitalie Balan și Șerban Jeles, cărora li se alătură, din pepiniera clubului, puștiul de mare perspectivă Sebastian Ciulin.
 
„Ne așteaptă un nou sezon plin de provocări“
 
„CSM Constanța merge mai departe cu aceeași bancă tehnică, una care și-a demonstrat inspirația în meciurile grele din ligă și din cupă, și cu un staff tehnic care a asigurat stabilitate și care a obținut cele mai bune rezultate pentru baschetul masculin constănțean în ultimii 18 ani. Dan Fleșeriu continuă ca antrenor principal, alături de antrenorul secund Valentin Boian și de team-managerul Ginas Rutkauskas, de preparatorul fizic Cezar Bărăgău și kinetoterapeutul Fabian Nedelcu. Ne așteaptă un nou sezon plin de provocări. Abia așteptăm să umplem tribunele la Sala Sporturilor! Hai, Constanța!“, este mesajul clubului de la malul mării.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Baschet
CSM Constanța, victorie cu CSM Galați. A trecut cu brio primul test în noua formulă! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii