Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschetbaliștii de la CSM Constanța, duel cu BC Dnipro, campioana Ucrainei, în preliminariile FIBA Europe Cup 2024-2025 (GALERIE FOTO)

ro

19 Jul, 2024 15:22 177 Marime text
 
Astăzi, 19 iulie 2024, a avut loc tragerea la sorți a programului pentru competiția continental de baschet FIBA Europe Cup 2024-2025.
 
CSM Constanța va avea de înfruntat campioana Ucrainei, BC Dnipro, care a avut un bilanț de 26 de victorii în 27 de partide.
 

Echipa din țara vecină nu a pierdut niciun meci în sezonul regulat însă a cedat un singur meci în Playoff-ul competiției interne, cu Cherkasky Mavpy, echipă de care a trecut cu 2-1 la general. În finală, BC Dnipro s-a impus cu Rivne, cu 2-0 și și-a trecut în palmares al treilea trofeu de campioană a Ucrainei. Totodată, echipa este câștigătoarea a Cupei Ucrainei de 5 ori. BC Dnipro a câștigat sezonul precedent din Ucraina având in componența sa numai jucători autohtoni.
 
Ultima participare în FIBA Europe Cup pentru campioana Ucrainei a datat în sezonul 2021-2022, când BC Dnipro a cedat în calificări cu Trefl Sopot. Pe atunci, în componența echipei se aflau doi jucători americani și numai jucători autohtoni, unul dintre ei fiind și un fost adversar al Constanței în Liga Națională, Vitaliy Zotov, fostul component al celor de la SCM Craiova, precizează CSM Constanța.

 
Dacă CSM Constanța se va impune în fața campioanei Ucrainei, se va califica în Grupele FIBA Europe Cup, unde va fi repartizată în Grupa C, alături de Cholet Basket (Franța), Windrose Giants Antwerp (Belgia) și Fribourg Olympic (Elveția).
 
Întâlnirea cu BC Dnipro din Calificările FIBA Europe Cup 2024-2025 se va juca în sistem tur-retur, pe 24 și 27 Septembrie 2024.
 
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook „CSM Constanța Baschet“.
 
Citește și:

 
Debut istoric
CSM Constanța se pregătește pentru participarea, în premieră, în FIBA Europe Cup!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii