Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Box Amalia Niță, din Lumina, învingătoare în Ungaria. Cea mai tehnică sportivă! (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

13 Jun, 2022 00:00 2400 Marime text
 

 
  • Sportiva legitimată la CSM Danubiu Tulcea s-a impus la categoria 70 kg junioare la Bornemissza Memorial. 
 
Sportiva constănțeană Amalia Niță, originară din comuna Lumina, dar legitimată în prezent la secția de box a CSM Danubiu Tulcea (antrenor la club, Ștefan Simion), a obținut un nou rezultat însemnat.
 
Campioană europeană de junioare și multiplă campioană națională, talentata sportivă a participat la un turneu în Ungaria, la Eger, Bornemissza Memorial, și a câștigat titlul la categoria 70 kg a junioarelor. Evoluția Amaliei i-a impresionat pe oficialii turneului, care i-au acordat și titlul de cea mai tehnică sportivă. La finele lunii, Amalia are în program un nou turneu la junioare, care se va desfășura la Gheorghieni, în județul Harghita.  


 
4 medalii de aur pentru România la memorialul Bornemmisza
 
Echipa României de junioare a participat săptămâna trecută la puternicul turneu internațional Bornemissza (Ungaria). Cu o participare selectă, Kazakhstan, Canada, Ukraina, a 71-a ediție a turneului a adus succese importante pentru România. Din cele 6 fete junioare, conduse la colț la această competiție de Constantin Gălbenușe și Luminița Turcin, 3 au cucerit aurul în Ungaria: Luciana Petrache (50 kg), Marinela Striceanu (57 kg) și Amalia Niță (70 kg).
 
Cea mai bună sportivă a turneului, la junioare, a fost declarată Amalia Niță.
 
O surpriză foarte plăcută a furnizat și Roxana Hamza (50 kg) - tineret, sportivă antrenată la Salonta de Sebastian Silaghi. Roxana a cucerit aurul la 50 kg, după ce a trecut în finală de reprezentanta Ukrainei, care a fost și numărată în meciul cu Roxana. Hamza a fost declarată cea mai bună sportivă a turneului, la tineret, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Box.

 
De curând, Amalia Niță a făcut parte din grupul Federației Române de Box care a participat, la București, pe Stadionul Național „Acul de Triumf“, la o acțiune de Ziua Copilului. „Pentru copii, cu dragoste! Lotul național de box tineret feminin al României, cu două campioane europene în componență, alături de antrenorii Adrian și Mihaela Lăcătuș au avut o lecție deschisă cu sute de copii, la primul contact cu nobila artă. De asemenea, lotul național de tineret masculin, condus de Dorel Simion și o echipă consistentă de pugiliști de la Alex Box Club au participat la acțiunea organizată de Ministerul Sportului, dedicată tuturor copiilor, care a avut loc la stadionul «Arcul de Triumf». Printre «cursanți» s-a aflat inclusiv Ministrul Sportului, domnul Eduard Novak, iar în «public» multipla campioană de scrimă, Ana Maria Brânză“, a fost mesajul FRB.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Cătălin Marian Niță, Federația Română de Box) 
 
Citește și:
 
„Una dintre marile speranțe“
Amalia Niță, din Lumina, și Alexandru Buleu, aur la turneul internațional „Brașov Open“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii