Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:06 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bucureşti. Lanţ uman Protest la Stadionul National de Rugby „Arcul de Triumf”. Au participat şi constănţeni

ro

07 Feb, 2021 13:07 4511 Marime text
  • Lumea rugby-ului românesc nu este de acord cu trecerii arenei în folosința exclusivă a Ministerului Tineretului şi Sportului.

La Stadionul National de Rugby „Arcul de Triumf” din Bucureşti, a avut loc un protest, astăzi, sub forma unui lanţ uman, al fanilor rugby-ului împotriva trecerii arenei în folosința exclusivă a Ministerului Tineretului şi Sportului, care a lansat în  dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern în acest sens.

Club 16 Horia Ungur - Fan Club Rugby România a anunțat că acţiunea de astăzi a fost „primul eveniment dintr-o serie de proteste ce vor fi organizate până când Ministerul Tineretului și Sportului va restitui prerogativele administrării Stadionului National de Rugby "Arcul de Triumf" deținătorilor de drept”, adică Federației Române de Rugby.

La protestul de la Bucureşti au participat şi constănţeni: Cristian Cojocaru (preşedintele clubului de rugby Tomitanii Constanţa), Marius Codea şi Marius Moraru.  

Federația Română de Rugby a luat act de propunerea Ministerului Tineretului și Sportului de a lansa în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern privind trecerea Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf în folosinta exclusivă a Ministerului Tineretului și Sportului.

Suntem de-a dreptul consternați de această poziționare și vom lua toate măsurile legale și umane pentru a evita această noua naționalizare pusă la cale de MTS.

Îi asigurăm pe toți cei care nu vor să țină cont de documente și de istoria de peste 108 ani, că nu vom capitula și vom lupta pentru stadionul nostru.

Pe scurt, Federația Română de Rugby a oferit terenul pe care se joacă rugby din 1913, și-a demolat singură vechiul Stadion Național de Rugby Arcul de Triumf, a semnat un protocol cu MTS prin care stadionul revine Federației Române de Rugby la finalul lucrărilor și a fost asigurată ca va primi stadionul înapoi.

Acum cineva, care nu a avut vreo implicare în acest proiect, vine, la final, și dorește să schimbe tot, se arată, printrealtele, într-un comunicat al FRR.

Ministerul Tineretului și Sportului recunoaște tradiția rugby-ului în acest spațiu. Aici au avut loc primele meciuri de rugby din România și nimeni nu poate șterge această realitate istorică. Nimeni nu-și dorește să minimizeze importanța sau valoarea acestei tradiții sau a acestui sport.


Stadionul “Arcul de Triumf” a fost inclus, alături de alte două obiective, în angajamentul asumat de România în contextul EURO 2020, ceea ce a presupus o investiție uriașă, un efort public semnificativ. De la 2 miloane de euro, cât valora stadionul la momentul includerii în programul de reabilitare, a ajuns să valoreze peste 30 de milioane, cât a însumat valoarea lucrărilor finanțate de CNI și MTS.

Ministerul Tineretului și Sportului, ca administrator de drept al Stadionului “Arcul de Triumf”, obiectiv de interes național, dorește să apere istoria rugby-ului și să-i asigure pe mai departe condițiile necesare pregătirii și activității competiționale. Aici se vor putea desfășura în continuare meciurile și antrenamentele sportivilor rugbiști, dar în baza unui calendar care va include și solicitările venite din partea altor sporturi. Competiția sportivă presupune fairplay, iar Ministerul Tineretului și Sportului dorește să dea și altor sporturi șansa de a-și desfășura activitatea pe Stadionul “Arcul de Triumf”, se precizează, printre altele, şi într-o luare de poziţie oficială a MTS.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii