Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calendar săptămânal CSM Constanța Triatloniștii luptă pentru medalii la Cupa Europeană de juniori de la Chișinău

ro

19 Jul, 2024 16:32 128 Marime text
 
Sportivii CSM Constanța au o nouă săptămână plină, cu participări în competiții interne și internaționale.
 

Ne-am aflat parcursul european la handbal și baschet după tragerile la sorți ale Federațiilor Internaționale în timp ce luptătorii... luptă pentru medalii la Campionatele Europene de Plajă de la Timișoara, triatloniștii iau startul în Cupa Europeană de la Chișinău, iar fetele de la tenis de masă continuă și ele cursa pentru medalii la Campionatele Europene de Juniori de la Malmo. Avem deja clasări pe podiumul național la haltere, așteptăm și de la atleți, înotători și cicliști performanțe similare. Șahul propune un Grand Prix de top, iar rugbiștii sunt pregătiți să înceapă cu dreptul Campionatului Național de rugby în 7. Succes, tuturor! Hai, Constanța! Hai, România!, este mesajul CSM Constanța.

 
== Handbal: Cupe Europene ==
 
CSM Constanța va juca în Grupa D a EHF European League, în sezonul 2024-2025, alături de echipa spaniolă Bidasoa Irún, de echipa poloneză KGHM Chrobry Glogow, fosta adversară din ediția trecută, și de câștigătoarea dublei Maritimo da Madeira Andebol SAD (Portugalia) – Ystads IF HF (Suedia)! Tragerea la sorți, desfășurată la sediul EHF din Viena, ne-a rezervat o grupă accesibilă, dar cu echipe de top din campionate puternice ale Europei! CD Bidasoa Irún este vicecampioana Spaniei și dispune de un lot valoros, care îl are în componență și pe campionul mondial și european Julen Aguinagalde. Clubul basc, fondat în 1962, are în palmares un trofeu EHF Champions League, câștigat în 1995!
 
Și câștigătoarea confruntării dintre Madeira, locul 6 în Portugalia, și Ystads, vicecampioana Suediei, se anunță un adversar redutabil pentru echipa noastră, care va lupta pentru unul dintre primele două locuri ale grupei. Meciurile se vor disputa 8, 15, 22 și 29 Octombrie, 19 și 26 Noiembrie. Primele două clasate se vor califica în Main Round, sistemul competițional fiind același din sezonul trecut, cu play-off, sferturi de finală și Final 4.
 
== Baschet: Cupe Europene ==
 
CSM Constanța și-a aflat adversarerele din preliminariile FIBA Europe Cup 2024-2025 în competiția masculină și EuroLeague Women 2024-2025 în competiția feminină.
 
La masculin CSM Constanța va avea de înfruntat campioana Ucrainei, BC Dnipro, care a avut un bilanț de 26 de victorii în 27 de partide. Dacă CSM Constanța se va impune în fața campioanei Ucrainei, se va califica în Grupele FIBA Europe Cup, unde va fi repartizată în Grupa C, alături de Cholet Basket (Franța), Windrose Giants Antwerp (Belgia) și Fribourg Olympic (Elveția). Întâlnirea cu BC Dnipro din Calificările FIBA Europe Cup 2024-2025 se va juca în sistem tur-retur, pe 24 și 27 Septembrie.
 
În competiția feminină, preliminariile EuroLeague Basketball Women, CSM Constanța va juca Casademont Zaragoza din Spania. Dacă CSM Constanța va trece de preliminariile EuroLeague Women, în premieră, la malul mării vom primi vizita celei mai puternice echipe din competiție, Fenerbahce Istanbul. În cazul unei calificări în Faza Grupelor EuroLeague Women, CSM Constanța va face parte din Grupa C, alături de Villeneuve d'Ascq LM (Franța), KGHM BC Polkowice (Polonia) și deținătoarea titlului continental: Fenerbahce (Turcia). Dacă CSM Constanța nu va trece de preliminariile EuroLeague Women, echipa noastră va ajunge în grupele FIBA Europe Cup, în Grupa F, acolo unde va da piept cu finalista din campionatul Belgiei: Castors Braine apoi finalista Germaniei: Rutronik Stars Keltern (Germania) și Peli-Karhut (Finlanda).
 
== Haltere ==
 
Cei mai valoroși sportivi din țară, reprezentând 20 de cluburi, și-au dat întâlnire la Bascov, între 15 și 19 iulie, pentru calificările din Campionatul Național de haltere pentru seniori și întrecerile Cupei României. CSM Constanța este reprezentat de 10 sportivi, toți pregătiți de antrenorul Aurel Tătaru. George Florea și Darius Tătaru s-au dovedit a fi cei mai în formă halterofili, ei clasându-se pe primul loc și adjudecându-și Cupa României. Alți opt sportivi și-au asigurat calificarea la Campionatele Naționale de seniori programate în luna noiembrie la Onești.
 
== Șah ==
 
A început Brașov Grand Prix Classic, competiție în care sunt angrenați și sportivii CSM Constanța! 323 de jucători din 18 țări participă la a treia etapă Grand Prix România, turneul brașovean numărându-se printre cele 463 de turnee înscrise de FIDE pentru obținerea unui record mondial în ceea ce privește numărul de partide jucate la nivel global! Șahistul Mircea Andrei Cazan, antrenat de Iulian Mihailov, luptă pentru marele premiu de 5000 de euro, care va fi decernat pe 21 iulie.
 
== Rugby 7s ==
 
În ciuda temperaturilor crescute, rugbyștii de la CSM Constanța se antrenează la intensitate maximă pentru etapa inaugurală a Campionatului Național de rugby în 7, programată sâmbătă, 20 iulie pe Stadionul “Flacăra” din Năvodari.
 
Echipa antrenată de Alexandru Lupu este vicecampioană națională, face parte din primul eșalon valoric și își dorește o evoluție cât mai bună. În Grupa B, CSM Constanța va întâlni în ordine pe: CSM Galați de la ora 9.40, pe Rapid București de la ora 11.00 și pe Poli Iași de la ora 12.20, după care va urma meciul de clasament.
 
Etapa a doua este programată pe 27 iulie la Cluj-Napoca, iar a treia și ultima etapă se va juca la București pe 3 august.
 
Echipele vor putea prezenta la fiecare etapă un lot de maxim 15 sportivi, iar pe Anunțul Oficial pot trece maxim 3 sportivi străini.
 
Hai Constanța! Team is everything!, est mesajul CSM Constanța.
 
== Triatlon ==
 
Triatloniștii luptă pentru medalii la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău!
 
Sâmbătă, 20 iulie, de la ora 10.00, Amalia Singuran ia startul în cursa feminină, iar de la ora 12.00, Carol Popa, Raul Petre, Gabriel Mihăilescu și Paul Găloiu vor concura în cursa rezervată băieților.
 
Sportivii antrenați de Cristi Doicescu și Gabriel Constantinescu fac parte și din ștafetele mixte Team Romania 1 și 2, care se vor alinia la start, începând cu ora 16.00, în Parcul Izvor din capitala Republicii Moldova.
 
== Atletism ==
 
Orașul Craiova găzduiește în weekend, pe 20 și 21 iulie, întrecerile etapei finale din Campionatul Național de atletism U23. De la CSM Constanța vor concura pentru medalii, patru atleți: Valentin Radu, Fabian Toth, Ioana Colibășanu și Alexia Dospin antrenați de Alin Larion, Elena Colibășanu și Carmen Botea.
 
== Natație ==
 
Cupa României la natație este programată între 18 și 21 iulie la Târgu Mureș. CSM Constanța se prezintă cu un lot numeros format din 21 de sportivi, cei mai cunoscuți fiind: Mihai Gergely, Brigitta Vass, Tudor Iordache, Eva Paraschiv, Eric Andrieș. Antrenorii înotătorilor de la clubul nostru sunt Răzvan Florea, Claudiu Radu, Oussama Rebai și Andrei Ene.
 
== Ciclism ==
 
Micii cicliști participă la Campionatul Național de Șosea pentru Copii, competiție ce se desfășoară la Zărnești, în perioada 20-21 iulie. Cei trei sportivi antrenați de Victor Bănescu vor lua startul sâmbătă, 20 iulie, în proba de contratimp individual și duminică, 21 iulie, în proba de fond. Un alt ciclist de la CSM Constanța, Paris Matei, participă cu lotul de cadeți al României la cursa pe etape “3 Giorni Fiumane”, în Fiume Veneta (Italia), în perioada 19-21 iulie.
 
== Lupte ==
 
Tinerii luptători de la CSM Constanța au un program intens și în aceste zile participă la Campionatele Europene de lupte pe plajă programate la Timișoara. Între 17 și 19 iulie au loc întrecerile pentru categoriile de vârstă U15 și U17, iar între 18 și 20 iulie se dispută meciurile de la U20.
 
CSM Constanța este reprezentat de patru sportivi. Diana Voiculescu a devenit deja campioană europeană la U17, categoria 50kg, și concurează și la U20, alături de Nicoleta Băjan, tot la U20, Marian Sandu și Denis Ioan Chirică – ambii la U20. Tot la Timișoara, în perioada 19-22 iulie este programat turneul internațional „Beach Wrestling World Series” pentru seniori, competiție la care clubul nostru este reprezentat de Nicoleta Băjan, Marian Sandu și Denis Ioan Chirică. Antrenorii sportivilor la CSM Constanța sunt: Marian Oancea, Cornelius Trucmel și Alina Ivan.
 
== Tenis de masă ==
 
Bianca Mei-Roșu și Andrea Teglas continuă lupta pentru medalii la Campionatul European de Tenis de Masă Juniori de la Malmo (Suedia), din perioada 12-21 Iulie! Sportivele de pe litoral, însoțite de antrenoarea Anamaria Sebe, au cucerit medaliile de argint cu echipa U19 a României, iar în weekend sunt angrenate în probele individuale, la dublu feminin și dublu mixt.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)
 
Citește și:


CSM Constanța
Diana Voiculescu a devenit campioană europeană 2024 la lupte pe plajă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii