Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Callatis Mangalia - CSS Mangalia Echipele de juniori de altădată au repetat duelul la old-boys. „În amintirea derby-urilor locale“ (GALERIE FOTO)

ro

21 Jun, 2024 17:00 1958 Marime text

 
  • Meciul Callatis Mangalia - CSS Mangalia s-a jucat la 23 August, iar evenimentul a continuat cu repriza a treia, de la Neptun.
 
Foștii juniori de la echipele de fotbal Callatis Mangalia și CSS Mangalia, născuți în anii 70, acum jucători aparținând categoriei old-boys, au reînviat, pe stadionul din 23 August, cu ocazia unui meci amical, derby-urile de altădată, pline de emoție, ambiție și pasiune.
 
Partida s-a încheiat la egalitate, 4-4 (2-2 la pauză), după ce Callatis a condus cu 2-0. CSS Mangalia i-a avut pe banca tehnică pe Marian Negoiță, Florentin Hanciaruc și Costi Bârboră, iar la Callatis antrenor a fost Ion Stoica. Întâlnirea s-a încheiat cu ocazia reprizei a treia, la un restaurant din Neptun, unde Marian Negoiță, Florentin Hanciaruc și Ion Stoica au primit câte un tricou al echipei naționale cu numărul 10 și numele Hagi, din partea lui Neculai Tănasă, în prezent vicepreședinte al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“. Un tricou similar a fost adus și pentru un alt fost antrenor, Dorel Cristea.

„Ieșeau meciuri foarte frumoase între noi“
 
„E prima întâlnire dintre foștii juniori de la Callatis Mangalia și CSS Mangalia, la 30 de ani de când am încheiat junioratul. Ieșeau meciuri foarte frumoase între noi în acei ani. Am vorbit și am decis să organizăm un meci pe an, ca să ne aducem aminte de acea atmosferă frumoasă de când eram tineri jucători, dar și să ne onorăm profesorii, antrenorii și mentorii“, a punctat Neculai Tănasă.  
 
Revedere emoționantă
 
„Au fost un meci și o revedere frumoase și emoționante, cu atât mai mult cu cât am fost prezenți mulți dintre foștii jucători de la CSS Mangalia și Callatis Mangalia. Au fost generații de valoare, iar un asemenea eveniment se plănuiește să devină tradițional“, a declarat Erdinci Cogali, unul dintre participanții la eveniment.
 
Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din Mihai Cruceru (Mangalia) la centru, asistat de Dumitru Mihal (Constanța) și David Ciobanu (Mangalia).
 
Echipele au fost:
 
Callatis Mangalia - Perișor Marcu, Dorin Gheonea, Mihai Bărbulescu, Laurențiu Danciu (care a venit din Elveția, acolo unde e stabilit), Dragoș Coricovac, Florică Pârvan, Aurel Chelu, Iliuță Ștefan, Decebal Pănescu, Liviu Borbel, Dan Boerescu, Dan Burcă, Dan Cojocaru, Nicu Oprea, Ștefan Trașcu, Marius Mihalcea, Irinel Resmeriță, Ilie Ionuț, Antonio Popa, Petrică Barbu, Leontin Rădulescu.
 
CSS Mangalia - Florin Ivan, Claudiu Socianu, Mihai Voicu, Adrian Voicu, Robert Bucur, Răzvan Ion, Emiran Regep, Gabi Rădulescu, Dan Martac, Dragoș Dumitrescu, Costel Gheorghe, Remus Logofătu, Dan Maican, Erdinci Cogali, Lavi Hrib, Adrian Stan, Adrian Stoian, Sorin Zgubea, Neculai Tănasă.
 
Mulți dintre aceștia au jucat în cariera lor la echipe divizionare, inclusiv la nivelul primei ligi de seniori a României.   
 
„Încântați de atmosfera specifică revederilor între Prieteni“
 
„Inspirați de meciul organizat anul trecut cu Elvețienii lui Laurențiu - Clăti, am decis, la sugestia lui Neculai Tănasă, în amintirea derby-urilor locale, aprig disputate, organizarea unui meci între echipele de juniori de altădată, actuali respectabili OldBoys. Scopul reunirii a fost și acela de a le mulțumi, public, profesorilor noștri (Negoiță, Hanciariuc, nea Nelu, nea Dorel & Co) pentru modul în care ne-au educat / format în perioada junioratului.
 
Comitetul de organizare - Tase & Clăti & Bucurie - sprijinit îndeaproape de toți cei peste 50 de participanți, s-a străduit să iasă lucrurile bine, atât pe terenul de la 23 August (4-4 ca la teatru), cât și la Repriza a 3-a - Restaurant Ambasador Neptun.
 
Încântați de atmosfera specifică revederilor între Prieteni, ne-am propus să organizăm anual acest meci, urmat de Repriza a 3-a, evident. Poate în iunie 2025 vom reuși chiar pe Stadionul Central din Mangalia, aflat acum în reconstrucție“, a postat Robert Bucur.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Robert Bucur) și Mihai Cruceru
 
Citește și:
 
La meciul cu Farul, căpitanul Rapidului, Cristian Săpunaru, s-a revăzut cu mai mulți foști colegi de-ai săi de la Callatis Mangalia (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii