Care e preţul de pornire şi cine poate participa Marca şi palmaresul FC Farul sunt scoase la licitaţie!
Care e preţul de pornire şi cine poate participa: Marca şi palmaresul FC Farul sunt scoase la licitaţie!Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa - în faliment, prin lichidator judiciar CC INSOL SPRL, vinde la licitaţie publică cu strigare marca (culori, siglă) şi palmaresul
Preţul de pornire a licitaţiei este de 3.150 de euro, exclusiv TVA. Potrivit licitatiapublica.ro, licitaţiile se vor desfăşura săptămânal, în fiecare zi de marţi (lucrătoare), de la ora 15.00, începând cu data de 19 decembrie a.c., până la adjudecare, la sediul lichidatorului judiciar din Constanţa, str. Cibinului nr. 8.
La licitaţie poate participa orice persoană fizică sau juridică ce acceptă prevederile caietului de sarcini şi ale regulamentului de licitaţie. Participanţii vor trebui să facă dovada achitării echivalentului în lei la data plăţii a sumei de 100 de euro reprezentând contravaloarea caietului de sarcini, a sumei de 200 de euro reprezentând contravaloarea taxei de participare la licitaţie şi să depună garanţia de 20% din preţul de pornire a licitaţiei cu minimum 24 de ore înainte de data licitaţiei. Pasul de licitaţie va fi de 5% din preţul de pornire a licitaţiei. Caietul de sarcini poate fi obţinut zilnic, între orele 9.00 şi 15.00, de la sediul lichidatorului judiciar.
Contestaţia în anulare, respinsă. Adio!
Club-fanion al fotbalului constănţean, FC Farul a intrat în faliment, definitiv şi irevocabil, în luna septembrie a anului trecut, după ce instanţa a respins contestaţia în anulare formulată de gruparea sportivă. Astfel, Curtea de Apel Constanţa a dat soluţia în dosarul 380/36/2016, în care CC Insol SPRL, lichidator judiciar al debitoarei Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa, avea calitatea de „contestator“, iar mai multe persoane (printre care şi cinci foşti jucători) şi două instituţii erau „intimaţi“, materia dosarului fiind „faliment“, iar stadiul procesual - „contestaţie în anulare - recurs“. Tipul soluţiei a fost „respinge contestaţia în anulare“, iar soluţia pe scurt - „respinge contestaţia în anulare, ca nefondată. Irevocabilă“. Contestaţia în anulare era ultima cale de atac a FC Farul, după ce instanţa dăduse o soluţie defavorabilă în ce priveşte recursul depus de clubul constănţean la decizia din 12 octombrie 2015 a Tribunalului Constanţa de începere a procedurii falimentului, solicitată ca urmare a mai multor restanţe financiare.
În cărţi pentru promovare
Tot anul trecut, în vară, pentru a menţine în viaţă spiritul farist, fani ai FC Farul au înfiinţat echipa Suporter Spirit Club Farul Constanţa, care are ca obiectiv promovări succesive, în fiecare an, până în Liga 1, şi recuperarea semnelor identitare ale FC Farul, cele care vor fi scoase acum la licitaţie. După ce a câştigat Liga a 4-a a judeţului Constanţa, SSC Farul a avut câştig de cauză în barajul de promovare în Liga a 3-a, în prezent evoluând în seria secundă a celui de-al treilea eşalon al fotbalului românesc. Pregătită de antrenorii Petre Grigoraş, Marian Dinu, Ion Barbu şi Gică Mina, iar din colectivul tehnic mai făcând parte Viorel Farcaş (coordonator tehnic) şi Gheorghe Avram (preparator fizic), echipa constănţeană se află în grafic, la finele turului, în privinţa accederii imediate în Liga a 2-a, ocupând locul doi în clasament, la două puncte în spatele liderului Progresul 1944 Spartac Bucureşti.
Joacă la Techirghiol!
SSC Farul beneficiază de finanţare şi de la Consiliul Local Municipal Constanţa, iar meciurile de pe teren propriu le susţine deocamdată pe stadionul din Techirghiol, întrucât arena din Constanţa, din strada Primăverii, aflată în stare precară, nu poate găzdui meciuri la nivelul Ligii a 3-a!
Dreptul de folosinţă gratuită, revocat
Proprietate publică a statului şi aflată în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, baza sportivă „Farul“ era transmisă, prin Hotărârea Guvernului nr. 666/12 iulie 2001, în folosinţa gratuită a CS FC Farul Constanţa, pe o perioadă de 49 de ani. În ultimii ani, complexul sportiv s-a degradat constant, având nevoie stringentă de reabilitare. Pe 12 mai a.c., a intrat în vigoare o altă hotărâre de Guvern, prin care dreptul CS FC Farul de folosinţă gratuită asupra bazei sportive a fost revocat. Ulterior, între 6 şi 9 iunie a.c., s-a derulat procesul de predare a bazei către minister. Consiliul Local Constanţa şi-a exprimat oficial intenţia de preluare a bazei, iar în acest moment procedura de trecere de la minister la municipalitate este în derulare.
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp