Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce planuri are municipalitatea cu stadionul „Farul“ din Constanţa

ro

31 Jul, 2018 15:51 6637 Marime text
Baza sportivă „Farul“ din Constanţa (în actele Ministerului Tineretului şi Sportului în continuare „Gheorghe Hagi”) a fost dată în administrare, prin hotărâre de Guvern, municipalităţii constănţene, dar mai sunt câţiva paşi până când complexul va ajunge efectiv la Consiliul Local.

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a explicat care sunt planurile autorităţii locale vizavi de complexul sportiv.   

Răspunsul meu e pe două paliere. Unul legat de echipă, al doilea legat de infrastructură, de stadion. După aproape doi ani, mă bucur că am adus stadionul acasă. Şi vreau să mulţumesc Guvernului că, cu toată birocraţia, blocajele şi eforturile, în cele din urmă stadionul s-a întors acasă. Dar una este aprobarea hotărârii de Guvern şi alte este predarea efectivă a stadionului. Astăzi, stadionul nu a fost predat către municipiul Constanţa. Trebuie să se elaboreze un proces-verbal de predare-primire, să se alcătuiască o comisie, să se transfere cu tot cu valori contabile… E o procedură birocratică. Astfel că, astăzi, stadionul nu se află încă în administrarea municipiului.

După ce-l vom prelua, vom aproba un regulament. Pentru că am preluat stadionul: 1. să-l curăţăm, să-l facem funcţional; 2. să-l punem la dispoziţia sportivilor constănţeni, indiferent de sport. Că fac atletism, jogging, ce vreţi dumneavoastră, dar după un regulament. În mod evident, vor fi şi nişte tarife pentru cluburile de drept privat. Aşa prevede legea, nu Primăria.

Astăzi, dacă vrei să mergi să joci la Sala Sporturilor, închiriezi. Sunt nişte tarife. Chiar voi apela la specialiştii din Ministerului Tineretului şi Sportului şi de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, să sprijine echipa municipiului care se va ocupa de administrarea bazei sportive. Noi nu ştim să administrăm baze sportive, dar suntem determinaţi să facem şi să învăţăm acest lucru. Vreau să vă spun că municipiul Constanţa are până în momentul de faţă zero infrastructură sportivă. Zero! Nu are niciun stadion, nicio sală, nu are nimic legat de sport. Tocmai de aceea, încă de la începuitul mandatului, mi-am propus să preluăm stadionul Farul, stadionul de rugby din Badea Cârţan (pentru că rămâne în afara proiectului acela frumos cu sala polivalentă şi bazinul de înot) şi baza de la Triunghi, iar pentru fiecare dintre ele ştim foarte clar ce vrem să facem.  

Stadionul de la Farul vrem să-l facem să funcţioneze, atât pentru cluburile private, cât şi pentru viitoarele cluburi publice ale municipiului. Să-l deschidem, noi nu l-am luat să-l ţinem închis. L-am luat să-l dăm sportului. Nu e nevoie să-mi ceară nimeni acest lucru, întrucât aceasta a fost raţiunea pentru care l-am luat. Dacă nu mă înşel, aceasta va fi şi condiţie în procesul-verbal de transfer, că nu-ţi dă nimeni un stadion ca să-l ţii închis.

Am mai auzit tot felul de prostii, care spun că acolo demolăm şi facem blocuri. 1. Infirm acest zvon. 2. Vreau să le arăt obrazul acestor analfabeţi, pentru că trebuie să citească legea. Baza sportivă este protejată atât prin legea 213, ce tutelează patrimoniul public al statului (fie că se află în administrare locală sau centrală), cât şi prin legea bazelor sportive, prin care nu poţi schimba destinaţia. Aceste zvonuri nu fac decât să li se întoarcă precum un bumerang, iar eu atât le spun, să le fie ruşine! Indiferent că au interes politic sau nu, nu aşa se face!, a precizat Decebal Făgădău. 


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii