Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:55 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Comitetul Olimpic și Sportiv Român, reacție oficială după ce atleta Florentina Iușco a fost suspendată pentru dopaj

ro

25 Jul, 2024 14:05 441 Marime text
 
Atleta Florentina Iușco a fost exclusă de Comitetul Olimpic și Sportiv Român din Team România, pentru dopaj. Suspendată, sportiva nu va mai participa la Jocurile Olimpice Paris 2024.
 

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a exclus-o pe atleta Florentina Iusco din Echipa Olimpică a României după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a comunicat suspendarea sportivei pentru dopaj.
 
Agenția Națională Antidoping (ANAD) a depistat o substanță diuretică suspectă la controlul andidoping – furosemid – și a decis să sancționeze sportiva cu avertisment.
 
Agenția Mondială Antidoping (WADA) a contestat decizia ANAD la TAS, iar Comitetul Olimpic și Sportiv Român a solicitat o decizie fermă din partea forurilor internaționale de specialitate până pe data de 25 iulie 2024, înainte de startul întrecerilor olimpice.
 
TAS a comunicat astăzi ANAD, decizia de a o suspenda pe Florentina Iusco pentru doi ani începând cu 1 februarie 2024.
 
Toate rezultatele înregistrate de Florentina Iușco din 23 aprilie 2023, inclusiv, până pe 24 iulie 2024 au fost anulate, iar atleta nu va face delasarea la Paris 2024!, este mesajul oficial al COSR.

 
UPDATE:

Florentina Iușco a declarat, pentru gsp.ro, că, în 2023, a luat niște suplimente, „arzătoare“, cu cofeină, pentru energie, și s-a asigurat că erau în regulă. Atleta susține că suplimentele erau însă contaminate. Potrivit sursei citate, Iușco a spus că nu crede că va mai reveni în atletism după această suspendare.  
 
Sursa foto: Facebok (Comitetul Olimpic și Sportiv Român)
 
Citește și:


Jocurile Olimpice 2024
Atleta română Florentina Iuşco, suspendată pentru dopaj
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii