Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Atletism veterani Coculeana Oltean, vicecampioană mondială la aruncarea greutății, cu cea mai bună performanță personală a sezonului (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

14 Aug, 2024 09:58 443 Marime text
Coculeana Oltean, medaliată cu argint mondial. Sursa foto: Facebook (Ionuț Oltean, Coculeana Oltean) 
Performanță deosebită înregistrată de Coculeana Oltean, din Constanța, la Campionatul Mondial de atletism rezervat sportivilor veterani, de la Goteborg (Suedia).

Legitimată ca sportiv la CSM Constanța, dar și profesor de atletism la CSS1 Constanța, atleta născută în anul 1956 a devenit vicecampioană a lumii în proba de aruncare a greutății, categoria de vârstă +65 ani!

Coculeana Oltean a cucerit argintul mondial cu 10,28 m, ceea ce constituie cea mai bună performanță a sezonului pentru atleta de pe litoral.

Campioană mondială a devenit Yaneth Tenorio, din Columbia, cu 10.40 m, iar treapta a treia a podiumului a fost ocupată de Monica Era Pomietlarz, din Canada, cu 9,68 m (și pentru ea cea mai bună performanță a sezonului).

De subliniat că ambele colege de podium ale Coculenei Oltean sunt mai tinere decât ea, născute în anii 1959 (columbianca), respectiv 1958 (canadianca).  

Campioană în anii tinereții, Coculeana Oltean continuă să concureze și la veterani (în paralel cu munca de antrenoare), iar rezultatele importante nu o ocolesc, în calitate de sportivă, nici acum.

În întrecerile interne de masters, este an de an multiplă campioană, însă sportiva de pe litoral are sucses și în întrecerile internaționale de top.     

Atleta Coculeana Oltean, de la CSM Constanța, este vicecampioană mondială la Masters, după o evoluție excelentă la competișia de la Goteborg (Suedia)!
 
Sportiva noastră a demonstrat încă o data, la vârsta de 67 de ani, că este un adevărat exemplu pentru cei tineri, iar performanța nu are vârstă!


 
Felicitările noastre și mult succes în continuare!
 
Hai România! Hai Constanța!, se arată, printre altele, în mesajul CSM Constanța.

 
Sursa foto:

CSM Constanța atletism
La 67 de ani, Coculeana Oltean - două medalii de aur și una de argint la Naționale. „Performanța nu are vârstă!“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii