Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Cupa Farul „Memorial Ștefan Aftenie“, ediția a IX-a. Nume mari printre invitați. „Vremea nu ne-a stricat planurile!“ (GALERIE FOTO)

ro

13 Oct, 2024 17:00 780 Marime text
 
În august 2024, s-au împlinit 11 ani de la moartea lui Ștefan Aftenie. Sursa foto: Facebook (Clubul Sportiv Farul Kaiac-Canoe)
 
  • Regretatul antrenor emerit de kaiac-canoe Ștefan Aftenie a activat peste 30 de ani la CS Farul Constanţa, având o activitate prodigioasă, în care a format și îndrumat către medaliile europene, mondiale şi olimpice o mulţime de sportivi.
 
Disputată la Constanța, în memoria celui ce a fost Ștefan Aftenie, antrenor emerit de kaiac-canoe, răpus de o boală nemiloasă, în august 2013, la vârsta de 65 de ani, ediția a IX-a a Cupei Farul „Memorial Ștefan Aftenie“ s-a bucurat de prezența a peste 90 de sportivi.
 
Ștefan Aftenie a activat peste 30 de ani la CS Farul Constanţa, având o activitate prodigioasă, în care a format și îndrumat către medaliile europene, mondiale şi olimpice o mulţime de sportivi.
 
Sursa foto: Facebook (Clubul Sportiv Farul Kaiac-Canoe)În ciuda vremii nefavorabile, participanții au evoluat cu ambiție pentru a duce cursele la bun sfârșit, în cele 26 de probe, contribuind la reușita evenimentului. Au concurat kaiaciști și canoiști de la cluburi din Galați, Tulcea, București (CS Olimpia) și Constanța (CSȘ LPS, CS Farul, Nautic Club Farul, CSM Constanța). Printre invitați, nume mari: campionul olimpic Toma Simionov, medaliații olimpici, mondiali și europeni Mariana Limbău, Cătălin Chirilă, Romeo Haralambie, Iosif Chirilă și Alina Chirilă (Platon)!
 
„Ștefan Aftenie ne-a vegheat, de acolo, de sus!“
 
„Vremea nu ne-a stricat planurile! Am organizat cea de-a IX-a ediție a Cupei Farul «Memorialul Ștefan Aftenie» și ne-am bucurat de o participare numeroasă. Toți au câștigat premii și le mulțumim pentru ambiția cu care au luptat cu vântul, cu valurile și cu ploaia, pentru a duce cursele până la capăt! Ștefan Aftenie ne-a vegheat, de acolo, de sus!“, se arată pe pagina de Facebook Clubul Sportiv Farul Kaiac-Canoe“.
 
Ce a lăsat ilustrul antrenor în urma sa în sport duce mai departe fiul lui Ștefan Aftenie, Gabriel, care e și el antrenor. Acesta a mulțumit atât cluburilor care au făcut efortul de a participa la acest omagiu adus tatălui său, cât și celor cu ajutorul cărora acest eveniment a avut loc. Pe 3 august 2024, s-au împlinit 11 ani de la moartea lui Ștefan Aftenie.
 
Medalii și la Campionatul Național de Maraton
 
Anterior, sportivii secției de kaiac-canoe a CS Farul Constanța au participat la Campionatul Național de Maraton (Juniori I - Juniori II - Cadeți - Seniori), desfășurat la Bascov, Budeasa, obținând următoarele rezultate:
Sursa foto: CS Farul Constanța 
Locul I în clasamentul pe cluburi
 
Locul I 

Nicoleta Georgiana Belibou - K1 x 19 km – seniori
Alexandru Hanceriuc + Ruben Sacrieriu - K2 x 19 km – seniori
Michel Viorel Aramă + Sebastian Ionuț Boboc - C2 x 19 km – seniori
 
Locul II 

Andreea Botnariuc - K1 x 19 km – seniori
Narcis Costiniuc + Ruben Sacrieriu - K2 x 13 km – juniori I
Aisun Alit + Miruna Cătălina Mihai - K2 x 7 km – juniori III
 
Locul III 

Denisa Nicoleta Șoric + Ana Alexia Done - K2 x 19 km – seniori
Denisa Nicoleta Șoric - K1 x 13 km – juniori I
Michel Viorel Aramă - C1 x 10 km – juniori II
 
Antrenori: Gabriel Aftenie și Alina Chirilă.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Constanța
„Cupa Farul - Memorial Ștefan Aftenie” a reunit peste 80 de sportivi. Cine a fost sufletul evenimentului (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii