Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. „Farul la putere“ Campioana României dă antrenoarea și jucătoarea sezonului. Trei fotbaliste, incluse în echipa ideală (GALERIE FOTO)

ro

05 Jun, 2024 17:00 990 Marime text

 
  • Farul Constanța a realizat un adevărat tur de forță în play-off, recuperând un deficit de nouă puncte!  
 
Echipa feminină de fotbal Farul Constanța realizat performanța de a cuceri titlul de campioană a României în sezonul 2023/2024 la doar doi ani de la înființare și din postura de nou promovată.
 
Formația de pe litoral a realizat un adevărat tur de forță în play-off, recuperând un deficit de nouă puncte! Realizările Farului din Superligă s-au văzut apoi și în superlativele sezonului, în urma voturilor cluburilor și a antrenorilor de la loturile naționale. Astfel, antrenoarea sezonului a fost desemnată Raluca Sârghe-Simes, cea care a condus Farul de pe banca tehnică spre titlul de campioană. Și jucătoarea sezonului, Claudia Chiper, este de la Farul, iar în echipa ideală a sezonului din Superligă au fost incluse trei jucătoare ale campioanei: Ana Maria Stanciu, Olga Iordăchiuși și Laura Rus. Ultima, care a fost și golgeter al campionatului, a ieșit fotbalista numărul 1 a Farului în preferințele fanilor. „Farul la putere“, se mândrește clubul de pe litoral.
 
Nicoleta Deca - „Am avut încredere în noi“

„A fost și este un proiect incredibil, am avut toată încrederea. Mai presus de toate, clubul acesta merită ce-i mai bun. Toată această performanță i se datorează. Indiferent de diferențele care au fost, noi am crezut în șansa noastră. Ne-am urmat drumul, am avut încredere în noi. Ne bucurăm că am făcut această sărbătoare la Constanța. Fanii ne-au susținut foarte mult. În Liga Campionilor va fi mult mai greu, dar o luăm pas cu pas. Ne pregătim, avem o echipă puternică, suntem un club puternic și vom demonstra aceasta pe teren“, a declarat jucătoarea faristă Nicoleta Deca, la Farul TV.

Andreea Laiu - „Am reușit să facem istorie“

„Mă simt foarte bine, am reușit să facem istorie, după al doilea an de la înființare. E ceva excelent, nemaipomenit. Sunt bucuroasă că fac parte din această echipă și continuăm drumul spre noi victorii. Când am venit la Farul, acum doi ani, am fost puțin sceptică la început că putem cuceri titlul așa de repede, dar lucrurile pe care cei din conducere le-au făcut pentru fotbalul feminin mi-au schimbat mentalitatea, iar, de anul trecut, când am intrat în Superligă, am crezut că vom fi campioane. Totul a fost pentru locul întâi. A fost un parcurs greu, dar merităm titlul“, a punctat și fotbalista Andreea Laiu, conform aceleiași surse.

Lilian Onyango - „Este o binecuvântare pentru noi“

„Sunt atât de fericită! Este o binecuvântare pentru noi. Sunt cu adevărat bucuroasă că am ajutat echipa să câștige campionatul, așa cum am promis. Nu a fost ușor, din cauza punctelor pentru care au luptat echipele, darn oi am făcut-o mai bine. Am crezut în noi. Vom fi și mai bune și le promitem fanilor că vom juca la un nivel înalt și în Liga Campionilor“, a menționat portarul Lilian Onyango.

Enez Mango - „O senzație uimitoare“

„Este o mare performanță și sunt recunoscătoare echipei Farul că mi-a oferit această șansă. Să venim din Liga a 2-a în prima ligă, să ne impunem în campionat, privind înapoi este o senzație uimitoare. În play-off, am realizat victorii foarte importante, mai ales că Timișoara era în frunte cu un avantaj de nouă puncte și trebuia să revenim. Dar, cu mult angajament, disciplină și sacrificiu, am devenit cele mai bune. În continuare, va fi o nouă provocare pentru noi, deoarece multe dintre noi nu am jucat în Liga Campionilor. Trebuie să muncim în plus și promitem să o facem și mai bine decât în play-off. Suntem pregătite“, a menționat Enez Mango.

Același format competițional

Noul sezon al Superligii va începe pe 25 august 2024, data fiind stabilită în ultima ședință de Comitet Executiv a Federației Române de Fotbal. „Competiția internă va continua cu același format competițional! Cele 8 echipe care vor evolua pe prima scenă fotbalistică se vor întâlni în sistem tur-retur până la finalul acestui an, urmând ca în 2025 primele patru să meargă în play-off, iar următoarele patru în play-out! Programul competițional urmează a fi stabilit!“, se arată pe site-ul oficial al FRF.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Farul Constanța)

Citește și:

Fotbal feminin
Noua campioană, Farul Constanța, a încheiat Superliga cu stil. Laura Rus, pe primul loc în clasamentul golgeterilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii