Constanța Iată care e data de finalizare a lucrărilor de desființare a construcțiilor existente la complexul stadion „Gheorghe Hagi“ (GALERIE FOTO)
Constanța: Iată care e data de finalizare a lucrărilor de desființare a construcțiilor existente la complexul
12 Jul, 2023 18:00
ZIUA de Constanta
6106
Marime text
• Noul stadion din Constanța va beneficia de funcțiunile și suprafețele necesare încadrării în categoria IV UEFA.
Lucrările de demolare a construcțiilor de la complexul stadion „Gheorghe Hagi“ din Constanța (pentru a se construi, apoi, pe același amplasament, o nouă arenă, ultramodernă) au început luni, 10 iulie, cu ocazia evenimentului „Arena de 10“, la care au fost prezente numeroase oficialități locale și naționale, din sport și din administrație, sportivi, antrenori și conducători de cluburi sportive.
Dintre aceștia nu au lipsit Adrian-Ioan Veștea, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, sau Gheorghe Hagi. Pe șantierul existent acum la baza sportivă din strada Primăverii, se execută lucrări de desființare construcții existente de pe amplasamentul „Complexului Stadion «Gheorghe Hagi»“ (str. Primăverii nr. 2-11). Beneficiarul este Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Municipiul Constanța, iar executant - Asocierea Apolodor Grup Construct SRL (ofertant lider) și Apolodor Demolari SRL, Popp & Asociații Consulting Engineering SRL. Primăria Municipiului Constanța a emis autorizația de desființare 36/28.06.2023. Data începerii lucrărilor a fost 10 iulie a.c., iar data finalizării lucrărilor este 11 noiembrie 2023.
Citește și:
Demolarea vechiului stadion „Gheorghe Hagi” a revenit unei asocieri de firme. Care sunt acestea și care este termenul de execuție?
Citește și:
Constanța
Cum arată stadionul „Gheorghe Hagi“, în a treia zi de la startul demolării (GALERIE FOTO + VIDEO)
După demolare, Primăria Constanța va preda terenul liber de sarcini către Compania Națională de Investiții (CNI).
Proiectul noului complex sportiv este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin CNI și UAT Constanța și are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind cofinanțat de la bugetul local în cuantum de 48.000.000 lei fără TVA pentru lucrări de construcții și 5.000.000 lei fără TVA pentru asigurarea de utilități.
Inaugurarea de pe 23 august 1954
Noul stadion din Constanța va beneficia de funcțiunile și suprafețele necesare încadrării în categoria IV UEFA.
„Construcția vechii arenei a început în anii 1950, sub conducerea arhitectului Ioan Pușchilă, fiind inaugurată pe 23 august 1954. În anii 1970, stadionul a fost supus unui proces de modernizare, prin suplimentarea capacității arenei. După 73 de ani, stadionul va fi pus la pământ pentru a face loc unui complex multifuncțional unic. Pe amplasament se va realiza un stadion de fotbal cu o capacitate de 18.500 de locuri, care va beneficia de funcțiunile și suprafețele necesare încadrării în categoria IV UEFA și un stadion de atletism cu o capacitate de 1.000 de locuri. De asemenea, clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare: săli de antrenament - atletism indoor, squash/tenis de masă și fitness, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, spații comerciale și zone de loisir“, a anunțat Primăria Constanța pe 28 iunie a.c.
„Este momentul să facem echipă din nou“
„Evenimentul de astăzi nu este despre a demola vechiul stadion, cât despre a ne aduna pentru a construi împreună ceva ce va dăinui, ce va bucura și va folosi generațiilor viitoare. Printr-un proiect al Guvernului României, în parteneriat cu Primăria Constanța și Clubul Farul, începem construirea unui stadion ultramodern și a unei baze sportive cum nu mai există în România. Tot un proiect asumat de la primul până la ultimul om stă la baza actualei campioane a României, Farul Constanţa, care s-a înălţat pe fundaţia construită cu multă muncă, pricepere şi pasiune de Gică Hagi şi pe scheletul istoric şi afectiv al brandului cel mai iubit de noi toţi constănţenii - Farul. Acum este momentul să facem echipă din nou şi să ne dăm mâna în jurul acestui uriaş proiect de infrastructură pe care şi l-a asumat Guvernul, prin Compania Naţională de Investiţii. Fac apel la toate instituţiile centrale, regionale şi locale pentru a reuni în jurul unui efort comun, în interesul constănţenilor de astăzi şi de mâine” a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, la ceremonia care a dat startul oficial la demolarea arenei.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Citește și:
Constanța. Stadionul „Gheorghe Hagi“
Imagini spectaculoase, din dronă, care surprind startul demolării arenei (GALERIE FOTO)
Tags: Vergil Chitac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii