Constanţa, Mangalia şi Năvodari, pe lista Federaţiei Române de Rugby pentru construirea de baze sportive cu fonduri europene
Constanţa, Mangalia şi Năvodari, pe lista Federaţiei Române de Rugby pentru construirea de baze sportive cu
11 Mar, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
4032
Marime text
- FRR precizează că perioada de implementare este între 2021 și 2025.
- Propunerea se ridică la o valoare de peste 18 milioane de euro.
- astfel de bază sportivă va include, printre altele, un teren de rugby / fotbal de dimensiuni omologate, pistă de atletism, pistă de elan pentru sărituri în lungime și groapă de sărituri.
Federația Română de Rugby informează că a depus la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene fișa de reforme și investiții legată de Planul Național de Redresare și Reziliență.
Propunerea se ridică la o valoare de peste 18 milioane de euro, perioada de implementare fiind între 2021 și 2025. După cum se arată pe site-ul oficial al FRFF, obiectivele acestei intervenții sunt în vederea îmbunătățirii condițiilor de desfășurare a activităților sportive regionale și naționale prin construirea unor baze sportive cu funcționalitate multiplă.
„Bazele sportive propuse prin intervenție vor fi construite în perioada 2022-2025 în următoarele localități: București, Timișoara, Cluj, Baia Mare, Galați, Gura Humorului, Suceava, Arad, Sibiu, Constanța, Mangalia, Iași, Alba Iulia, Brașov, Ploiești, Oradea, Pantelimon, Măgurele, Pașcani, Tecuci, Brăila, Mogoșoaia, Bârlad, Năvodari, Petroșani, Craiova”, conform sursei citate.
FRR precizează că o astfel de bază sportivă va include, printre altele, realizarea unui teren de rugby / fotbal de dimensiuni omologate, pistă de atletism, pistă de elan pentru sărituri în lungime și groapă de sărituri, gard de protecție în spatele buturilor de rugby, clădire de vestiare cu lojă pentru oficiali, două gradene metalice pentru spectatori având laolaltă 624 de locuri.
„Acest lucru nu poate avea decât efecte benefice”
„Colegiul Director al Federației a analizat această oportunitate și am completat aceste fișe speciale împreună cu persoanele implicate direct în atragerea acestor fonduri în sprijinul îmbunătățirii infrastructurii sportive din România. Știm foarte bine când vorbim de rugby în ce condiții se pregătesc copiii, juniorii și seniorii noștri, situația dezastruoasă la nivelul bazelor sportive. Ne dorim ca acest proiect să reușească pentru că, dincolo de aspectul performanței, al sportului de performanță, de care toată lumea vorbește, este un altul la fel de important, sportul de masă. Infrastructură sportivă înseamnă crearea unor locuri unde oamenii din comunitate pot veni să facă sport, să facă mișcare, totul la nivel de hobby, iar acest lucru nu poate avea decât efecte benefice. Este important să îmbunătățim această parte legată strict de pregătire și sperăm să facem acest lucru cu sprijinul atât a primăriilor, cât și a consiliilor județene. În urmă cu câteva săptămâni am fost la Iclod, în județul Cluj și acolo este un complex sportiv extraordinar, un model pentru ceea ce ne-am dori să avem în toate orașele țării”, a declarat Alin Petrache, președintele Federaţiei Române de Rugby.
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
Citeşte şi:
Constanţa. Patru ani fără Adrian Tinca. Fostul rugbyst şi antrenor!
„Am rămas cu dorul şi cu amintirile!”
Obiectivul rugbyştilor de la CS Năvodari rămâne clasarea pe podium în Divizia Naţională de seniori
Andrei Szemerjai, directorul LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa, în Biroul Federal al Federaţiei Române de Rugby
Constanța
Primarul Vergil Chițac a primit vizita unei delegații a Federației Române de Rugby
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii