Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Școala Gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu“. Închirierea terenului de sport, supusă votului consilierilor locali (DOCUMENTE)

ro

26 Jul, 2024 11:59 188 Marime text


Consiliul Local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, miercuri, 31 iulie 2024, la ora 14.30.

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Pe ordinea de zi, spre a fi supus analizei, dezbaterii și aprobării plenului CLM Constanța, se află și proiectul de hotărâre nr. 334 / 25.07.2024 privind închirierea prin licitație publică a terenului situat în municipiul Constanța, str. Ciprian Porumbescu nr. 3A, amplasat în curtea Școlii Gimnaziale nr. 3 „Ciprian Porumbescu“, în suprafață de 1.050 mp, cu destinația – activități instructiv – educative din domeniul sportiv.

Terenul face parte din suprafața totală de teren de 7.416 mp (din acte) și 7.596 mp (din măsurători), situat la adresa sus-menționată, domeniul public al municipiului Constanța și aflat în administrarea Școlii Gimnaziale nr. 3 „Ciprian Porumbescu“.

În proiectul de hotărâre care va fi supus votului consilierilor locali se menționează că prețul minim de pornire al licitației publice este de 2.428 lei / lună (echivalent a 488 euro / lună), valori exclusiv TVA.

Durata închierieii este de zece ani, cu posibilitatea prelungirii prin act adițional și se stabilește cota parte de 50% pe care titularul dreptului de administrare are dreptul s-o încaseze din cuantumul chiriei.

Spațiul – teren va fi închiriat numai pentru desfășurarea exclusivă a activităților sportive (volei, fotbal, tenis, handbal, basket, karate etc.). Motivele care justifică încheirea contractului de închiriere sunt administrarea eficientă a domeniului public al orașului Constanța pentru atragerea de venituri suplimentare la bugetul local. În lipsa unei săli de sport, Școala Generală nr. 3 «Ciprian Porumbescu» consider oportună modernizarea terenului de sport pentru buna desfășurare a activităților instructive – educative specifice domeniului de activitate al școlii, în conformitate cu Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2003, se arată în referatul de aprobare.  


Luând în considerare adresa nr. 1035/2024 a Școlii Gimnaziale nr. 3 „Ciprian Porumbescu“ din Constanța, înregistrată la Primăria municipiului Constanța sub nr. 120881 / 20.06.2024 cu referire la procedura de închiriere a terenului de sport, obiectivul principal îl reprezintă crearea unui spațiu civilizat, acoperit, pentru desfășurarea orelor de educație fizică.

Astfel, titularul dreptului de închiriere trebuie să realizeze o investiție constând în:
  • Suprafață din gazon sintetic de 50 mm – 946 mp;
  • Balon tensiostatic;
  • Instalație de încălzire pe gaz și record la rețea;
  • Instalație electrică și iluminat balon;
  • Suflantă de aer de 4 KW și arzător (injector gaz).
Totodată, chiriașul va trebui să accepte o utilizare partajată a terenului de sport, după cum urmează: școala folosește terenul de sport în intervalul orar 8.00 – 16.00, iar chiriașul în intervalul orar 17.00 – 22.00.

În perioada vacanțelor și în perioada caldă, toate consumurile îî revin chiriașului.

În afara programului școlii, în zilele de sâmbătă și duminică, dar și în perioada vacanțelor, baza sportivă este pusă la dispoziția școlii în mod gratuit în intervalul orar aferent ei pentru concursurile și olimpiadele școlare organizate de ISJ Constanța, Primărie, Consiliul Județean sau Zona Metropolitană.

Toate celelalte cheltuieli aferente administrării bazei sportive sunt suportate exclusiv de chiriaș. Se va avea în vedere o evidențiere clară și corectă a consumurilor – energie electrică și gaz.   

Sursa foto: captură proiect hotărâre de CLM nr. 334 / 25.07.2024  

Citește și:


Cumpărări directe Constanța
Școala Gimnazială IL Caragiale Medgidia a contractat lucrări de împrejmuire teren de sport (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii