Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:04 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Ultramaraton în familie Soții Adrian și Cristina Gemănaru vor traversa într-o cursă virtuală întreaga Românie. De la vest la est! (galerie foto)

ro

11 Jun, 2020 00:00 4747 Marime text

• „Aleargă România“ este un ultramaraton virtual de aproape 1.000 de kilometri
• Autism 24 h „Marea Neagră“ este partener al evenimentului 
• Cine completează distanța primește statutul de Finisher și catarama personalizată a evenimentului
 
În România se organizează o cursă virtuală, „Aleargă România“, care străbate țara pe toată lungimea ei, într-un ultramaraton de aproape 1.000 de kilometri, timp de șapte luni. Această inițiativă a fost îmbrățișată și de familia constănțeană Gemănaru, care participă la eveniment, iar „Autism 24 h Marea Neagră“ este partener al acestuia.

Adrian și Cristina Gemănaru organizează la Constanța, de mai mulți ani, „Autism 24 h Marea Neagră“, un eveniment cu caracter caritabil. Ambii sunt mari amatori ai mișcării și ai exercițiului fizic, astfel că nu au ezitat să se înscrie și la „Aleargă România“. „Eu și Cristina vom traversa în alergare, fiecare câte 1.000 de kilometri, de la Vest la Est, întreaga Românie. Te poți înscrie și tu în acest proiect ce se numește «Aleargă România». Felicitări organizatorului Ciprian Ștefănescu! Autism 24 h «Marea Neagră» este partener al evenimentului. Vino alături de noi!“, a fost mesajul lui Adrian Gemănaru, președintele Centrului Psihologic „Marea Neagră“ Constanța.

Nu se întâlnesc la o linie de start reală


Conform informațiilor oferite de organizatori, în „Aleargă România“ participanții își acumulează kilometrii parcurși în viața reală și au la dispoziție șapte luni (de la 1 iunie până în 31 decembrie a.c.) pentru a ajunge de la cel mai vestic punct al țării (Triplex Confinium: granița triplă dintre România, Ungaria și Serbia) la punctul cel mai estic (plaja Sulina). „Se poate participa în alergare (afară sau pe bandă) sau în mers; unde dorești, când dorești (respectând toate regulile impuse de autorități, bine-înțeles!). Nu ne întâlnim deci la o linie de start reală, ci fiecare își face antrenamentele obișnuite în zona lui de domiciliu“, menționează organizatorii.

„Important este să ducă această provocare până la capăt“


Pentru fiecare activitate, participanții furnizează online distanța parcursă (și dovada acesteia) și pe măsură ce avansează pe această hartă virtuală primesc detalii interesante despre punctele de interes prin care „trec”; o bună ocazie de cunoaștere a țării! Toți participanții care completează distanța pentru care s-au înscris (există două opțiuni, una de 986 km pentru tura dus, și alta de 1972 km pentru tura dus-întors) până joi, 31 decembrie, la ora 23.59, primesc statutul de Finisher și catarama personalizată a evenimentului. „Important este să ducă această provocare până la capăt; contează mai puțin pe ce loc ajung, cât faptul că au găsit tăria, consecvența și determinarea pentru a o finaliza cu succes!“, au mai spus organizatorii.

Sursa foto: Facebook (Adrian Gemănaru)

Citește și:


#ConstanțaEsteBine Adrian Gemănaru - „Nu sunt singur pe acest drum dedicat copiilor cu nevoi speciale“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii