Constanța. Un proiect unic! Performanță și activitate de masă la sporturi de apă, pe o plajă a sănătății. „Zonă de referință“ (GALERIE FOTO + VIDEO)
Constanța. Un proiect unic!: Performanță și activitate de masă la sporturi de apă, pe o plajă a sănătății.Un proiect unic, adresat atât sportului de performanță, cât și activității de masă, care vine în sprijinul sănătății, se derulează pe plaja SUPer Beach din Constanța, la sporturi de apă, la baza sportivă a Federației Române de Kaiac-Canoe, în colaborare cu Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România și cu CS Paddling Constanța.
Plecând de la activitatea de performanță, programul își propune și să scoată lumea la exercițiu fizic, iar iubitorii de mișcare, de toate vârstele, vin. Spre exemplu, ieri au fost peste 50 de ambarcațiuni pe apă. Se desfășoară inclusiv Pilates pe placă, în apă.
Totul este gratuit, scopul proiectului fiind de a dezvolta o plajă a sănătății. De asemenea, este amenajată și o zonă pentru persoanele cu dizabilități.
Atât în ce privește sportul de performanță (în care programul își propune să formeze viitorii campioni ai României la Stand-Up Paddling), cât și la componenta de masă, participanții beneficiază de îndrumare la cel mai înalt nivel, din partea lui Victor Fedul (la partea de performanță) și a antrenoarelor de înot Carmen Jipescu și Alina Pascu Jipa (la sportul de masă).
Recent, Victor Fedul a realizat o nouă mare performanță, ca sportiv, obținând medalia de bronz la Campionatul European de la Szeged.
Activitățile de pe plaja SUPer Beach se derulează zilnic în intervalul orar 8.00 - 12.00. Programul își propune și să dezvolte o comunitate exclusivistă care vrea să facă sport de mare.
Este un program zicem noi unic în România, dacă nu în partea de est a Europei. Plecând de la un proiect al Federației Române de Kaiac-Canoe, împreună cu Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România și cu CS Paddling Constanța, pentru a face performanță în Stand-Up Paddling, o disciplină nouă introdusă de Federația Internațională de Kaiac-Canoe, ne-am propus să scoatem oamenii din casă la mișcare de masă, în condiții clare de sănătate, adică fără fumat, fără consum de băuturi alcoolice, fără energizante sau chimicale. Totul este gratuit.
Dacă reușim să aducem părinții, vor veni și copiii și invers. Bazinul de înot vrem să-l închidem câteva zile pe săptămână și să începem să facem cursuri de înot la mare deschisă, cu constănțeni, dar și cu turiști. Această zonă vrem să o facem exclusiv pentru înot și sporturi nautice fără motor. Totul de desfășoară în condiții de siguranță, este marcat cu balize, No Boats, Swim Area. Lumea trebuie să înțeleagă că trebuie respectate niște reguli.
Ne dorim ca această zonă să fie o zonă de referință în România și în Europa, această bază sportivă fiind creată și pentru a organiza și competiți de stand-up paddeling și kaiac-canoe la mare deschisă, până la nivel mondial.
Vrem să fie o zonă cu o comunitate exclusivistă care vrea să facă sport de mare. Este și un mesaj pentru cei din București, care sunt aproape trei milioane de locuitori, poate mai renunță la Valea Prahovei, cu înghesuiala de pe DN1. Avem o autostradă foarte bună, A2, și putem face sport la mare deschisă din luna aprilie, dacă nu martie, până în luna noiembrie - decembrie. Vă aștept pe toți cu drag aici!, a declarat Gabriel Bălan, secretarul general al Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România, dar și președintele CS Paddling Constanța.
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Citește și:
Eveniment la Constanța
Se dă startul sezonului estival dedicat ambarcațiunilor de performanță și agrement fără motor (FOTO+VIDEO)
Sportivii de la CS Paddling Constanța au dat startul sezonului competițional cu an antrenament pe apă, în prima zi a anului (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!