Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis începe reconstrucţia

ro

17 May, 2011 00:08 1425 Marime text
cstomis.jpgNoua conducere a clubului constănţean doreşte ca echipa să revină, începând cu sezonul viitor, pe un loc de cupe europene

Deşi mulţi nu-i mai dădeau multe şanse de supravieţuire, CS Tomis Constanţa a reuşit să încheie duminică cel mai dificil sezon din ultimii ani, în care problemele financiare au distrus o echipă care încheia pe podium ediţia precedentă de campionat.

Cu doar zece jucătoare pe foaia de arbitraj, echipa pregătită de Mihaela Pârâianu a fost învinsă, pe teren propriu, în ultima etapă a sezonului, de Dunărea Brăila. Constănţencele nu au putut face faţă unui adversar superior din toate punctele de vedere, cu un lot valoros şi omogen, şi au cedat mai clar decât o arată scorul, 30-29. Cu toate acestea, Tomisul a avut un start lansat de partidă, distanţându-se la un moment dat chiar la şase goluri pe tabelă. Oboseala acumulată pe parcursul jocului din cauza lipsei de soluţii de pe bancă (doar trei jucătoare au fost rezerve) a obligat Tomisul să cedeze iniţiativa, astfel că brăilencele au revenit şi au reuşit până la final să-şi asigure victoria. Cele mai bune marcatoare ale formaţiei de pe litoral au fost Oana Cârstea, cu 13 reuşite, Diana Pătru (6) şi Daniela Arfir (4). În urma acestui eşec, Tomisul a coborât o poziţie în clasamentul Ligii Naţionale, terminând pe un dezamăgitor loc 10, acumulând în cele 26 de etape doar 20 de puncte, majoritatea obţinute în tur, când echipa era antrenată de Ion Crăciun.

Reconstrucţie pe scheletul lotului actual

Deşi lipsa de experienţă a actualului lot de jucătoare a cântărit mult în partidele din returul de campionat, noua conducere a grupării de pe litoral, după retragerea lui Gheorghe Slabu, a anunţat la finalul acestui sezon că doreşte ca reconstrucţia echipei să fie începută pe „scheletul" actualului grup de jucătoare. „Toate fetele au dat dovadă de caracter şi de loialitate faţă de culorile clubului şi este datoria noastră morală să fie primele cărora să le propunem un nou contract. Vom avea discuţii individuale cu fiecare şi apoi, în funcţie de cele care vor alege să continue alături de Tomis, dar şi de doleanţele conducerii tehnice a echipei, vom vedea pe ce posturi trebuie să întărim echipa", a declarat Cristian Zgabercea, preşedintele Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean, potrivit cstomisconstanta.blogspot.com. Oficialul constănţean a mai precizat că, începând cu ediţia viitoare de campionat, speră ca CS Tomis să revină în lupta pentru locurile care asigură participarea în cupele europene. „Dorinţa noastră este ca handbalul feminin constănţean să revină în prim-planul handbalului românesc şi să se alinieze nivelului de performanţă al celorlalte echipe sportive constănţene. Faptul că anul viitor retrogradează patru echipe ne avertizează asupra faptului că ne aşteaptă un sezon foarte dificil, dar obiectivul nostru va fi revenirea în cupele europene. Toate echipele constănţene susţinute de autorităţile locale evoluează la un nivel înalt, iar handbalul feminin nu va face excepţie", a mai adăugat Zgabercea, potrivit aceleiaşi surse.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii