Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:06 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța baschet Echipa Under-18, meci de 129-127 la turneul final! Sebastian Ciulin, convocat la lotul național (GALERIE FOTO)

ro

12 Jun, 2024 17:00 1083 Marime text
 

 
  • Primul meci de la Turneul Final al echipei de pe litoral va rămâne în istorie, atât prin prisma desfășurării din teren, cât și prin condițiile în care s-a desfășurat. 
 
Echipa masculină de baschet Under-18 de la CSM Constanța (antrenor, Norbert Kovasch) a încheiat sezonul 2023/2024 pe locul 7 național, după un turneu final cu multe provocări, în Arena de Baschet din București.
 
Formația de pe litoral a înregistrat în turneu două victorii și trei înfrângeri în cele cinci meciuri jucate, clasarea pe locul șapte venind după succesul cu 89-76 contra CSU Andu Sibiu, din partida pentru pozițiile 7-8. La finalul campionatului, s-au acordat și mai multe premii special, iar Andrei Călințaru, de la CSM Constanța, a fost desemnat cel mai bun pasator.  
 
Meci ca un carusel nebun în prelungiri
 
Primul meci de la Turneul Final U-18 este unul care va rămâne în istorie, atât prin prisma desfășurării din teren, cât și prin condițiile în care s-a desfășurat. Partida contra CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea s-a încheiat cu 129-127 în favoarea acestei formații, după trei reprize de prelungiri, în care, de-a lungul celor 15 minute extra, meciul a fost ca un carusel nebun, în care scorul de pe tabela se succeda în favoarea ambelor echipe!
 
CSM Constanța a condus însă la pauză, cu 43-39, după ce a câștigat primele două sferturi (23-21, 20-18). Sfertul patru s-a încheiat la egalitate (25-25), meciul CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea – CSM Constanța evoluând astfel: 21-23, 18-20, 31-27, 25-25 / 11-11, 12-12, 11-9.
 
Greșelile personale și scorul, ținute cu pixul pe hârtie
 
„Reprizele de prelungiri au început însă cu provocări organizatorice, tabela din Arena de Baschet din București refuzând să mai funcționeze la finalul sfertului 4, la fel și statistica live. Astfel, greșelile personale și scorul s-au ținut cu pixul și hârtie, de antrenorii noștri secunzi. Au fost trei sferturi pline cu buzzer beatere și ratări incredibile la ultimele secunde, care puteau încheia partida în favoarea oricărei echipe. În final, echipa din Vâlcea a avut câștig de cauză, printr-o prestație fabuloasă a lui Andreas Blidaru, care a avut 55 de puncte înscrise“, este mesajul CSM Constanța.
 
Frații Călințaru, câte 38 de puncte fiecare
 
De la echipa constănțeană frații Călințaru s-au evidențiat cu câte 38 de puncte fiecare, alături de Șerban Jeles, cu 35 de puncte. Meciul, care începuse la ora 18.00 și care s-a întins pe durata a aproape trei ore, a făcut ca cealaltă partidă programată imediat după, din cadrul turneului, să se încheie aproape de miezul nopții!
 
Andrei Călințaru și Șerban Jeles, principalii marcatori
 
Cu condiții remediate la sală, pentru CSM Constanța a urmat meciul cu CSS CSM Petrolul Ploiești, pe care l-a cedat cu 64-85, Andrei Călințaru (cu 22 de puncte) și Șerban Jeles (cu 12 puncte) fiind principalii marcatori.
 
Mihai Călințaru, accidentare serioasă
 
A treia partidă, în compania CSU Andu Sibiu, i-a adus CSM Constanța prima victorie la Turneul Final, scor 80-72. Șerban Jeles a încheiat confruntarea cu 32 de puncte, Andrei Călințaru a realizat 16 puncte, Sebastian Ciulin - 14 puncte, iar Andrei Constantin - 10 puncte, însă CSM Constanța l-a pierdut pe Mihai Călințaru, în urma unei accidentări serioase la umăr, în urma căreia nu a mai putut evolua tot restul turneului.
 
Contra CSO Voluntari, au jucat și jucătorii Under-16
 
A urmat întâlnirea cu CSO Voluntari, încheiată în favoarea ilfovenilor, 72-62, în care Șerban Jeles a reușit 18 puncte, Andrei Călințaru - 13 puncte, Sebastian Ciulin - 12 puncte, iar antrenorii CSM Constanța s-au folosit și de jucătorii Under-16 din lot.
 
A înscris 32 de puncte
 
În ultima partidă de clasament, pentru locurile 7-8, CSM Constanța a dispus de CSU Andu Sibiu, scor 89-76, cu Andrei Călințaru fiind principalul marcator, cu 32 de puncte, urmat de Șerban Jeles (23p), Andrei Constantin (10p) și Sebastian Ciulin (9p).
 
„Turneul ne-a arătat unde poate fi îmbunătățit jocul nostru“
 
„Astfel, CSM Constanța a încheiat sezonul pe locul 7 național, cu un turneu final în care putea obține mai mult, care ne-a arătat unde poate fi îmbunătățit jocul nostru, cu jucători U16 care vor face pasul la U18. Un turneu în care jucătorii U16 au simțit nivelul unui final de sezon U18 cu cele mai bune echipe ale României. A fost un turneu final în care am întâlnit jucători deja acomodați cu Liga Națională de Baschet, tineri talentați de viitor ai României. Un turneu U18 în urma căruia Sebastian Ciulin a primit convocarea la lotul național al României U16 în vederea pregătirii Campionatului European de la Skopje. Hai, Constanța!“, mai menționează CSM Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)
 
Citește și:
 
CSM Constanța Baschet
După victoria cu CSU Andu Sibiu, echipa Under-18 întâlnește formația de pe locul trei (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii