Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 15 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța baschet Transferuri la campioana României. Marți, 17 septembrie 2024, debut în EuroLeague Women (GALERIE FOTO)

ro

15 Sep, 2024 17:00 234 Marime text

  În 2019, Nina Dedic a câștigat un titlu de campioană în Suedia, cu Damligan. Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)
  • Sala Sporturilor „Simona Amânar“ va găzdui primul meci din EuroLeague Women Basketball organizat vreodată la Constanța.
 
Echipa feminină de baschet CSM Constanța a anunțat mai multe transferuri în vederea sezonului următor, iar marți, 17 septembrie 2024, campioana României va debuta în întrecerea europeană inter-cluburi EuroLeague Women. 
 
După un sezon în care formația de pe litoral a câștigat tot ce se putea pe plan pe intern, fiind în premieră campioană națională și câștigătoare a Cupei României, CSM Constanța își măsoară forțele din acest sezon cu echipe din EuroLeague Women Basketball.
 
Intrarea la meci e liberă
 
Marți, 17 septembrie 2024, de la ora 20.00, Sala Sporturilor „Simona Amânar“ va găzdui primul meci din această competiție organizat vreodată la Constanța. Aflată în faza calificărilor, CSM Constanța își joacă șansa de a accede în grupele competiției supreme continentale. Echipa antrenată de Alexandru Olteanu, Alina Șerban și Volha Tămîrgeanu întâlnește Casademont Zaragoza, una dintre echipele de top ale Spaniei, sfert finalistă EuroLeague Women Basketball în sezonul precedent. „Ne așteptăm la o sală cât mai plină la primul meci oficial al sezonului de baschet feminin! Hai la sală! Intrarea la meci este liberă!“, este mesajul CSM Constanța.

Staff-ul care a adus primul titlu de campioană și prima Cupă
 
Pntru sezonul 2024-2025, echipa se va baza pe staff-ul care a adus primul titlu de campioană pentru Constanța și prima Cupă a României pentru baschetul constănțean.
 
Alături de staff-ul format din Alexandru Olteanu (antrenor principal), Alina Șerban (antrenor secund), Volha Tămîrgeanu (antrenor secund), Marek Mikletić & Anezka Mikleticova (preparator fizic), cărora le vine în ajutor Alexandru Oltean (kinetoterapeut), continuă în noul sezon alături de CSM Constanța jucătoarele Gabriela Mărginean, Annemarie Gödri-Părău, Gabriela Irimia, Miljana Džombeta, Dragana Živković, Anisia Croitoru, Ioana Ghizilă, Denisa Fota, Bianca Fota și Anđela Delić, un nucleu care va primi suflul unor jucătoare noi, ce s-au alăturat echipei, CSM Constanța anunțându-le pe croata Nina Dedić, pe americancele Zada Williams și Samantha Logic și pe românca Boglarka Biszak.

Campioană în Suedia

Nina are 27 de ani, 1,88 m înălțime și evoluează power forward sau centru. Internaționala croată a jucat trei sezoane la Split și unul la ZKK Zadar, în 2016, devenind vicecampioana țării sale. În 2019 a câștigat un titlu de campioană în Suedia, cu Damligan. Cariera sa a continuat în Polonia, la Torun și Sleza Wroclaw, și apoi în Italia, la Construzioni Broni, Fila San Martino di Lupari și Magnolia La Molisana Campobasso. Pentru ultima echipă a jucat în sezonul 2023/2024 din Serie A1. Nina a bifat 29 de meciuri și a avut medii de 28,1 minute, 12,2 puncte, 4,1 recuperări și 1,0 pase decisive.
 
A câștigat European Women's Basketball League
 
În vârstă de 27 de ani, Zada Williams are 1,88 m înălțime și poate evolua atât power forward, cât și centru (pivot). În 2020 a absolvit Universitatea Florida, după ce a jucat în NCAA câte două sezoane pentru Miami Hurricanes și Florida Gators. Are experiență în ligile din Grecia, Italia, Slovacia, Polonia și Mexic. În 2021 a devenit campioană a Slovaciei, iar în sezonul 2023/24 a câștigat European Women's Basketball League cu SKK Polonia Varșovia, fiind desemnată și MVP-ul finalelor EWBL. În prima ligă poloneză a strâns 20 de meciuri și a avut medii de 20m - 28,7 minute, 9,9p, 10 recuperări și 2,4 pase decisive. În acest debut de an s-a transferat în Mexic, la Abejas de Leon, unde a jucat patru meciuri.
 
Vastă experiență internațională
 
Samantha Logic (32 de ani) are o vastă experiență internațională. Samantha (1,75m înălțime, play maker) a evoluat în NCAA, în perioada 2011-2015, la University of Iowa, după care a fost recrutată de Atlanta Dream la draft-ul WNBA din 2015, apoi a fost transferată de San Antonio Stars. Cariera sa a continuat cu cluburi din Australia (Adelaide Link Lightning), Franța (Cote D'Opale Calais), Austria (SV Wien), Slovacia (Kosice), Bulgaria (Beroe Stara Zagora) și Luxemburg (Walferdange și BBC Grengewald Hostert). A câștigat titlul și cupa în Bulgaria și a devenit campioană a Luxemburgului în 2023 și 2024 cu Grengewald, alături de care a evoluat și în FIBA Eurocup. În ultimul sezon din prima ligă luxemburgheză, Samantha a bifat 26 de apariții, având medii de 35,7 minute pe meci, 16 puncte, 6,6 recuperări și 8,3 pase decisive.
 
Adversară în finala Ligii Naționale!
 
Boglarka Biszak îmbracă tricoul CSM Constanța din sezonul următor, după ce a jucat finala Ligii Naționale împotriva echipei de la malul mării!
Internaționala româncă are 25 de ani, 1,75 m înălțime și evoluează pe postul de extremă (small forward). Covăsneanca a jucat în Liga Națională pentru Universitatea Cluj-Napoca, ACS KSE Târgu Secuiesc, CS Municipal Satu Mare și FCC Baschet Arad. În 2022, cu sătmărencele, a fost finalistă în Cupa României, iar în 2024, cu arădencele, a fost finalistă în Liga Națională. În sezonul precedent, Boglarka a bifat 21 de prezențe și a avut medii de 18,21 minute pe meci, 6,3 puncte, 3,5 recuperări și 1,0 pase decisive. Talentata jucătoare face parte din lotul național de senioare al României, pentru care a jucat în preliminariile EuroBasket 2023 și 2025.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)
 
Citește și:

CSM Constanța baschet
Campioana României, nucleu de jucătoare din sezonul trecut, la care se adaugă câteva transferuri (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii