Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța baschet Un nou debut în Liga Națională! Amira Bou-Chedid (16 ani), coș de trei puncte în primul ei meci în LNBF! (GALERIE FOTO)

ro

25 Oct, 2024 19:12 808 Marime text
 Amira Bou-Chedid și antrenorul Alexandru Olteanu. Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)
 
După ce, sâmbătă, 19 octombrie 2024, în meciul de pe teren propriu cu CS Agronomia București, la echipa feminină de baschet CSM Constanța debutase în Liga Națională junioara Ana Maria Carp (15 ani), astăzi, 25 octombrie 2024, la formația de la malul mării s-a înregistrat un nou debut în prima ligă de senioare al unei alte tinere jucătoare de la Constanța, Amira Bou-Chedid (16 ani).
 
Bucuria acesteia a fost cu atât mai mare a reușit și un coș de trei puncte, în victoria CSM Constanța, campioana României, din disputa de pe terenul echipei Rapid București, scor 85-65!    
 
Amira a marcat la prima ei aruncare în Ligă, din spatele semicercului de trei puncte și debutează cu coș marcat, la 16 ani!
 
În partea a doua meciului, Rapidul a încercat să recupereze din diferența de două posesii, s-a apropiat la trei puncte de Constanța, pe fondul unor ratări ușoare ale echipei oaspete, însă CSM Constanța a menținut distanța prin coșul pe contraatac al Ioanei Ghizilă și aruncările din spatele semicercului ale Samanthei Logic, jucătoarea americană având două aruncări de 3p consecutive, alături de Bianca Fota, care reușise una, fiind de altfel și singurele coșuri marcate de la distanță ale Constanței în mai mult de treizeci de minute, procentajele de la aruncările de 3p fiind foarte mici pentru CSM Constanța.
 
Pe finalul sfertului trei, Rapid a replicat prin Teodora Neagu, însă a avut multe ratări, taxate de echipa litoralului, pe contraatacuri finalizate cu coșuri rapide.
 
Sfertul al patrulea a debutat cu o serie de coșuri marcate de către CSM Constanța, ce au dus diferența la 14 puncte cu 7 minute rămase din meci.
 
Cu o apărare mult mai eficientă pe final de sfert patru, CSM CSU Constanța și-a mărit treptat diferența pe tabelă, în ciuda coșurilor marcate de la distanță de fosta jucătoare a Constanței, Eva Petrof și de cele de sub panou ale veteranei Flori Stănici Diaconu, care a făcut un joc excepțional, cu 25p de puncte marcate în 30 de minute pe parchet pentru Rapid.
 
De altfel, meciul Rapid - CSM CSU Constanța a marcat duelul legendelor și celor mai în vârstă jucătoare ale Ligii Naționale de Baschet Feminin aflate încă în activitate: Flori Stănici Diaconu (42 de ani) și Annemarie Gödri-Părău (40 ani), alături de care generații de baschetbaliste mai tinere le calcă pe urme.
 
Pe final, antrenorii Constanței le-au dat minute și junioarelor Ana Maria Carp și Amira Bou-Chedid, cea din urmă făcându-și debutul în Liga Națională de Baschet Feminin, cu un coș de trei puncte marcat la prima sa aruncare în LNBF!
 

CSM CSU Constanța a tranșat partida în favoarea sa, scor final 85-65, în fața unei echipe Rapid București care în acest debut de sezon a mizat numai pe jucătoare românce, ceea ce merită apreciat!, a subliniat CSM Constanța.

 
Au evoluat: Annemarie Gödri-Părău 14p, 7 recuperări, 11 pase decisive și 2 intercepții (double double), Zada Williams 19p, 6 recuperări, 2 intercepții, Anisia Croitoru 13p, 5 recuperări, Samantha Logic 12p, 4 recuperări, 6 pase decisive, Nina Dedić 8p, 5 recuperări, 2 pase decisive, Gabriela Mărginean 8p, 5 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție, Amira Bou-Chedid 3p, o pasă decisivă, Bianca Fota 3p, 5 recuperări, o pasă decisivă, 2 intercepții, Gabriela Irimia 4 recuperări, Ana Maria Carp 3 recuperări și 2 pase decisive.
  
Pentru CSM CSU Constanța urmează o partidă pe teren propriu, în EuroCup Women, în compania formației Peli-Karhut din Finlanda, miercuri, 30 octombrie 2024, de la ora 20.00, la Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța.
  
Citește și:

CSM Constanța baschet
Junioara Ana Maria Carp a debutat, la doar 15 ani, în Liga Naționala, în victoria cu CS Agronomia București (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii