Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Baschetbalistele vor întâlni o echipă din Spania în preliminariile EuroLeague Basketball Women 2024 / 2025 (GALERIE FOTO)

ro

18 Jul, 2024 15:42 221 Marime text
 
 
Tragerea la sorți pentru preliminariile EuroLeague Basketball Women 2024-2025 a avut loc astăzi, iar CSM Constanța, campioana României, va înfrunta o echipă din Spania, Casademont Zaragoza.
 
Trei adversare posibile o așteptau pe CSM Constanța în faza preliminariilor: Szekszard (Ungaria), Basket Landes (Franța) și Zaragoza (Spania).
 
Preliminariile EuroLeague Women se vor desfășura în sistem tur-retur, pe 18 și 25 septembrie 2024.
 

Pentru echipa spaniolă, va fi al doilea sezon consecutiv în care va avea o adversară din România. Cu un lot care a atins în sezonul precedent sferturile de finală EuroLeague Women, cele mai cunoscute nume pentru publicul constănțean sunt Vega Gimeno (naționala Spaniei 3x3, lotul olimpic 2024) și Christelle Diallo (bronz mondial 2018, Franța 3x3) pe care le-am văzut în turneele de baschet 3x3 organizate la Constanța. Casademont Zaragoza a încheiat sezonul precedent pe locul 3 în Liga Femenina Endesa, cu un bilanț de 24 de victorii în 30 de meciuri, cedând în fazele finale ale Playoff-ului cu Valencia, în dubla disputată în luna mai a acestui an, se arată pe pagina de Facebook a CSM Constanța.

 
Dacă CSM Constanța va trece de preliminariile EuroLeague Women, în premieră, la malul mării va veni cea mai puternică echipă din competiție, Fenerbahce Istanbul.
 
În cazul unei calificări în Faza Grupelor EuroLeague Women, CSM Constanța va face parte din Grupa C, alături de Villeneuve d'Ascq LM (Franța), KGHM BC Polkowice (Polonia) și deținătoarea titlului continental: Fenerbahce (Turcia).
 
Dacă CSM Constanța nu va trece de preliminariile EuroLeague Women, echipa de pe litoral va ajunge în grupele FIBA Europe Cup, în Grupa F, acolo unde va da piept cu finalista din campionatul Belgiei, Castors Braine, echipă la care în acest sezon va juca fosta jucătoare de la CSM Tereza Vitulova, apoi finalista Germaniei: Rutronik Stars Keltern (Germania) și Peli-Karhut (Finlanda).
 
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook „CSM Constanța Baschet“
 
Citește și:

 
Baschet
Pe cine ar putea întâlni campioana CSM Constanța în calificările pentru EuroLeague Women
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii