Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Canotorii, medalii la Campionatul European (GALERIE FOTO)

ro

03 Jun, 2024 10:15 700 Marime text
 
România a dominat categoric Campionatul European de canotaj Under-19 de la Kruszwica (Polonia), câștigând nouă medalii (şapte de aur şi două de argint) în unsprezece probe.
 
La această clasare foarte bună au contribuit și trei canotori de la CSM Constanța (Irina Andreea Despa, Samuel Moldovan și Darius Simion), care și-au adjudecat patru medalii, (două de aur și două de argint).
 
Samuel Moldovan a urcat pe prima treaptă a podiumului în proba de 8+1 masculin, echipajul fiind format din Gavril Dumbravă, Andrei Perdei, Robert Ioan Murariu, Florinel Gabriel Ureche, Ivan Petcovici, Ştefănuţ Airinei, Samuel Moldovan, Sebastian Claudiu Văcaru şi Ştefania-Jakril Băicuşi.
 
Tot medalie de aur a câștigat și Irina Andreea Despa (CSM Constanța - CSU Simona Halep Constanța) cu echipajul 8+1 feminin, în componența: Ionela Elena Scutaru, Adina Alexandra Florea, Iuliana Irina Cantoriu, Denisa Ancuţa Nicolaie, Stejara Marinica Petruţa Ionela Olariu, Gabriela Tivodariu, Bianca Elena Drăghici şi Irina Andreea Despa.
 
Au mai fost obținute alte două medalii de argint. prin Irina Andreea Despa. la patru plus unu rame feminin (Sava Elena Danci, Ana Maria Bumbuc, Teodora Lehaci, Elena Maria Toma şi Irina Andreea Despa) și prin Darius Simion (CSM Constanța - CSU Simona Halep Constanța), la patru rame masculin (Sebastian Vasile Osoianu, Daniel Roman, Darius Simion şi Răzvan Marian Simerea).
 
Sportivii sunt pregătiți la CSM Constanța de antrenorii Gabriel Vodă și Marian Grijuc.
 
În clasamentul pe medalii, România a ocupat primul loc (7-2-0) fiind urmată de Italia (4-5-1) şi de Grecia (3-1-0).

„Sportivii din lotul de juniori ai Federației Române de Canotaj au reușit o performanță remarcabilă la Europenele din Polonia! Sunt extrem de mândră de realizările lor și doresc să îi felicit atât pe sportivi, cât și pe antrenorii lor și pe tot staff-ul medical, dar și pe cluburile din care provin și pe părinții care i-au îndrumat spre acest sport.

Acest concurs a reunit la start atât sportivi care au la activ participări anterioare la competiții internaționale, dar și sportivi aflați la prima lor experiență la un campionat european, așa cum a fost cazul multor juniori din lotul nostru.



Rezultatele lor sunt extraordinare, iar țara noastră a dominat aproape toate finalele în care a avut reprezentanți. Toți acești sportivi au un viitor promițător în față. Am încredere că vor continua să progreseze și să devină din ce în ce mai buni, atâta timp cât vor munci cu ambiție, determinare și seriozitate.

Canotajul românesc nu are doar un prezent strălucit, ci și un viitor extrem de promițător”, a declarat Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport.

 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța canotaj)

Citește și:


Canotorii de la CSM Constanța au câștigat patru medalii de aur din cele opt obținute de România la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Krefeld, Germania (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii