Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Fosta gimnastă, campioană, Melisa Orazacai face acum box, aspirând la medalii și în „ringul magic“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

11 Jun, 2024 17:00 2480 Marime text
  • Melisa Orazacai are microbul sportului în sânge, ducând mai departe ștafeta în familie.
 
Multiplă campioană națională la nivel juvenil și componentă a lotului național, la gimnastică, Melisa Orazacai, din Constanța, a încheiat practicarea acestui sport, din motive personale, dar nu a putut sta departe de fenomenul sportiv, îndreptându-se către box!
 
Acum în vârstă de 14 ani (va împlini 15 luna viitoare), Melisa a început gimnastica la cinci ani, cu antrenoarea Carmen Traicu, la CS Farul Constanța, club pe care l-a reprezentat pe parcursul carierei sale de gimnastă. Un copil promițător, Melisa a fost multiplă campioană națională la nivel juvenil, la mai multe aparate, dar și pe echipe. În ultimii doi ani, s-a antrenat cu antrenoarea Camelia Voinea, iar la București a fost ajutată în pregătire de soții Moldovan (Cristian și Lăcrămioara). Frumoasa aventură a Melisei în gimnastică s-a încheiat, dar tânăra, având microbul sportului în sânge, continuă în altă ramură, boxul!
 
„Viitorul sună bine“
 
De puțin timp, ea practică pugilismul la CSM Constanța (antrenori, Mihai Constantin și Ionuț Bodilcu), iar, cu ambiția care o caracterizează, se pregătește cu râvnă pentru a urca pe podium și la acest sport. Ionuț Bodilcu are cuvinte de laudă la adresa Melisei. „Forza CSM Constanța! 2 luni de box! Viitorul sună bine!“, a postat antrenorul pe Facebook, alături de un filmuleț în care lucrează cu Melisa în aer liber, în parcarea din apropierea Bisericii „Sf. Mina“ din Constanța. „Melisa prinde repede, sunt impresionat. A venit foarte hotărâtă că vrea să facă box. Contează mult că a practicat sport de înaltă performanță, are condiție fizică și nu se dă înapoi de la muncă. Știe ce presupune sportul și ce trebuie să facă pentru a avea succes. E foarte ambițioasă și sârguincioasă, muncește mai mult decât băieții, pentru a ajunge cât mai repede la un nivel înalt și în box“, a declarat Ionuț Bodilcu.
 
Sport în familie
 
Melisa Orazacai beneficiază de un sprijin total și din partea familiei, a cărei ștafetă sportivă o duce mai departe, în condițiile în care tatăl ei, Belghin Orazacai (cunoscut ca Batu Han în cercul sportiv și de prieteni) a făcut și el sport de performanță. În tinerețe, a practicat boxul (cu antrenorul Ferodin Ablalim) și rugby-ul (la mai multe formații), iar de sportul cu balonul oval nu s-a rupt nici acum, la nivel de veterani. E membru al echipei de old-boys „Rechinii“ Constanța și face curent mișcare la rugby alături de colegii săi, din vechea gardă, fie pe terenul de la „Badea Cârțan“, fie pe plajă.
 
„O susținem până la capăt“
 
„Melisa e foarte îndrăgostită de sport, acum în special de box. După ce a încheiat activitatea din gimnastică, era greu să stea departe de sport. Am încercat să o direcționăm către alte ramuri, nu către box. Recunosc că, la început, nu eram foarte încântat, având în vedere că e un sport dur, mai ales pentru o fată, dar Melisa și-a dorit foarte mult, având-o drept exemplu și pe Amalia Niță (n.r. campioana de la CSM Constanța, de patru ori campioană europeană, neînvinsă până acum în carieră). Amalia e originară din Lumina, la fel ca bunicul Melisei (tatăl meu). Și la box, Melisa e conștiincioasă, ca de obicei, un copil foarte muncitor. Se pare că ne îndreptăm spre ceva bun și în acest sport. Ca și în gimnastică, o susținem pe Melisa până la capăt“, a punctat Belghin Orazacai.
 
A început rugby-ul la Școala Sportivă 2 Constanța
 
Acesta a început rugby-ul la Școala Sportivă 2 Constanța (actualul Liceu cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“), primul său antrenor fiind Dan Ivanciu. Ulterior, a evoluat la juniorii Farului (cu antrenorul Adrian Pllotschi), dar și la ITC (antrenori, Ion Tomescu și Iancu Băcioiu) și la Callatis Mangalia (antrenor, Vasile Bercu), la această echipă avându-i colegi, printre alții, pe Ion Gheorghe, Daniel Neaga, Nicușor Marin sau Cosmin Rațiu.    
    
Abia așteaptă primul meci!
 
Melisa Orazacai a terminat clasa a 8-a la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica“ din Constanța și în continuare va urma cursurile Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“. Tânăra sportivă abia așteaptă să susțină primul ei meci la o competiție! Luna viitoare, la Craiova e programată Cupa României, iar, într-o zi din intervalul în care se desfășoară întrecerea (3 - 10 iulie), va fi ziua de naștere a Melisei!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Ionuț Bodilcu, Batu Han, Melisa Orazacai)  
     
Citește și:
 
Gimnasta Melisa Orazacai, de la CS Farul, dublă campioană naţională. Aur a luat şi echipa CSS1 Constanţa (galerie foto)
 
Gimnastică
Echipa CS Farul - CSS1 Constanța, campioană națională la junioare 1 (GALERIE FOTO + DOCUMENT)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii