Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 30 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Sportivii de pe litoral încheie vara cu participări la competiții naționale și internaționale

ro

30 Aug, 2024 09:21 171 Marime text
Calendar CSM Constanța. Sursa foto: FAcebook CSM Constanța

În ultima săptămână de vară, sportivii de la CSM Constanța participă la competiții naționale și internaționale.
 
La handbal, în Liga Zimbrilor, CSM Constanța deschide sezonul cu Dinamo, în derby-ul primei etape. Meciul se joacă la Constanța, în Sala Sporturilor.
 
Orașul nostru este gazdă pentru Campionatului Național de canotaj pe mare, în timp ce kaiaciștii și canoiștii luptă pentru medalii naționale la Bascov.
 
Carol Popa ia startul la Cupa Europeană de Triatlon de la Istanbul, trei rugbiști participă la Europenele de plajă de la Chișinău, iar gimnaștii sunt angrenați în Plovdiv Cup.
 
Baschetbaliștii și handbaliștii juniori sunt și ei “în focuri“ la campionatele naționale.  
 
Calendarul complet al CSM Constanța în această săptămână
 
Handbal
 
Spectacolul revine în Sala Sporturilor! Vicecampioana CSM Constanța debutează oficial acasă în noul sezon competițional, contra campioanei Dinamo București, în prima etapă din Liga Zimbrilor! Un nou episod al derby-ului handbalului românesc, în care băieții noștri intră pe teren cu gândul la victorie! Și cu poftă de handbal, alături de o sală pe care ne-o dorim plină! Sâmbătă, 31 august, de la ora 17.30, suntem cu toții al 8-lea jucător al Constanței! Primul derby al sezonului va fi în direct pe Pro Arena HD. Hai, Constanța!
 
Handbal pe plajă
 
Handbaliștii juniori de la CSM Constanța participă, în perioada 2-5 septembrie, la Campionatul Național de Beach Handball, pe plaja Mano Beach din Constanța. În faza grupelor, juniorii 1 au următorul program: cu CSȘ Medgidia (luni, 2 septembrie, ora 10.20), LPS Tg.Mureș (ora 11.50) și CS Axiopolis Cernavodă (ora 16.50), ambele marți, și cu HC TEC București (miercuri, ora 11.10). Juniorii 2 vor evolua astfel: cu CSȘ Sfântu Gheorghe (luni, ora 9.40), HC TEC București (marți, 9.50) și HC Omer Constanța (miercuri, 9.50). Juniorii 3 vor evolua cu LPS Bistrița (ora 9.00), HC Omer Constanța II (ora 14.00), ambele luni, cu CS Unirea Savieni (8.30), CSȘ Medgidia (15.30), marți și cu CSȘ Medgidia I (9.10), miercuri. Hai, Constanța!
 
Baschet masculin
 
Baschetbaliștii noștri încep meciurile de pregătire pentru noul sezon, care debutează în luna Septembrie, atunci când echipa antrenată de Dan Fleșeriu și Valentin Boian va juca atât în Liga Națională de Baschet Masculin cât și în calificările pentru FIBA Europe Cup. CSM Constanța susține două amicale, cu campioana U-BT Cluj-Napoca, sâmbătă, 31 august, de la ora 17.00, la Sala Metrom Brașov, și cu CSM Corona Brașov, duminică, 1 septembrie, de la ora 17.00, la Sala Polivalentă din Brașov, meciuri la care s-au pus în vânzare bilete. Hai, Constanța!
 
Baschet juniori
 
Echipa de baschet masculin U12 participă la Campionatul Național U12, competiție care se desfășoară în această săptămână la Pitești și Mioveni. Băieții noștri au luptat pentru primele două locuri din Grupa A, pentru a accede în faza următoare a competiției. CSM Constanța a înregistrat următoarele rezultate: 36-45 cu ACS Champions Buc Craiova, 52-47 cu ABC Leii București, 38-68 cu ABC Laguna București, 42-44 cu CSȘ Târgu Jiu și 36-45 cu ABC Play București. Echipa noastră a ocupat locul 5 în Grupa A și va juca meciuri de clasament. Hai, Constanța!
 
Triatlon
 
Carol Popa ia startul la Cupa Europeană de Triatlon Elite de la Istanbul! Juniorul nostru, care este în continuare liderul clasamentului european la categoria sa de vârstă, participă în premieră la o competiție internațională de seniori, urmând să evolueze alături de cei mai experimentați triatloniști de pe continent. La 18 ani, Carol este cel mai tânăr sportiv dintre cei 50 care vor lua startul în cursa Elite Men pe distanța olimpică, sâmbătă, 31 august, de la ora 11.00! O cursă care va începe cu 1500m înot, va continua cu 8 tururi de bicicletă pe distanța de 40,6km, cu o diferență de nivel de 70-80m pe tur și se va încheia cu 4 tururi de alergare pe distanța de 10km. Un traseu cu o diferență totală de nivel de 572 de metri! Îi dorim succes sportivului antrenat de Cristi Doicescu! Carol Popa și seniorul Sebastien Pascal sunt cei doi triatloniști care vor repezenta țara noastră la Istanbul. Hai, Constanța! Hai, România!
 
Canotaj
 
Întrecerile Campionatului Național de Canotaj pe Mare (Juniori, Seniori și Masters) vor avea loc pe Plaja Reyna din Constanța, vineri, 30 august și sâmbătă, 31 august. Probele se vor desfășura în cele două zile, între orele 08:30 - 13:30. Printre organizatorii competiției se află și CSM Constanța. Nu va lipsi Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, iar în cadrul conferinței de presă premergătoare concursului vor fi prezenți și sportivii medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris – Roxana Anghel, Marian Enache și Gianina van Groningen. Hai, Constanța!
 
Kaiac-canoe
 
Sportivii secției de kaiac-canoe participă, la sfârșitul acestei săptămâni, la Campionatul Național de Viteză Seniori și Campionatul Național de Tineret. Iulian Nistor, Denis Chirilă, Ana Alexia Done și Diana Mioara Popescu, la kaiac, și Viorel Michel Aramă, la canoe, sportivi coordonați de Gabriel Aftenie și Alina Chirilă, vor evolua la cele două competiții ce se desfășoară, în perioada 27 august - 1 septembrie, la baza nautică Bascov – Budeasa, de lângă Pitești. Hai, Constanța!
 
Gimnastică aerobică
 
Lotul României de gimnastică aerobică (juniori și seniori) participă în perioada 28 august – 2 septembrie, în Bulgaria, la “Plovdiv Cup”. Competiția este ultima verificare înaintea Campionatelor Mondiale, iar CSM Constanța are trei sportivi la seniori: Mădălin Boldea, care concurează în proba de trio, Antonio Surdu la individual și trio și Daria Mihaiu la individual și cuplu. Antrenoare la lotul național și la CSM Constanța este Maria Fumea. Hai, România! Hai, Constanța!
 
Rugby 7s
 
La sfârșitul săptămânii, pe 31 august și 1 septembrie, la Chișinău are loc Campionatul European de Rugby pe Plajă, rugby 7s. Printre participante se află și naționala masculină a României de rugby 7s, antrenată de Daniel Carpo. Din lotul echipei noastre fac parte și trei rugbyști de la CSM Constanța: Răzvan Călin, Marian Muntianu și Ionuț Alexandru Sava. Reprezentativa României va evolua în Grupa B, alături de Croația, Ungaria și Moldova B. Formația noastră va debuta pe 31 august, cu Moldova B, de la ora 11:10, după care va întâlni Ungaria (ora 14:12) și Croația (ora 17:34). Rugby Europe Beach Championship Chișinău 2024 va avea loc pe arena din Parcul „La Izvor”. Toate meciurile pot fi urmărite în direct pe Rugby Europe Tv, după crearea unui cont gratuit de acces pe platforma rugbyeurope.eu. Hai, România! Hai, Constanța!
 
Citește și:
CSM Constanța dă trei jucători lotului României pentru Campionatul European de Rugby pe Plajă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii