Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 08 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța volei Florin Voinea - „A fost un debut greu, care ne arată că mai avem mult de lucrat“ (GALERIE FOTO)

ro

08 Oct, 2024 17:00 239 Marime text

 Florin Voinea. Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Volei)
  • CSM Constanța a învins pe teren propriu CS U NNT Data Cluj, care, în timpul meciului, a reușit să egaleze la 1 la seturi.  
 
Plecată la drum în noul sezon al Diviziei A1 cu gânduri mari, primul obiectiv fiind calificarea în play-off, echipa feminină de volei CSM Constanța a avut parte de un debut cu victorie, dar nu i-a fost ușor în partida de pe teren propriu cu CS U NNT Data Cluj.
 
Gazdele s-au impus cu 3-1, pe seturi 25-21, 23-25, 25-21, 25-17, au obținut cele trei puncte, însă au fost întrebuințate serios de echipa ardeleană. Cu meciuri mult mai dificile pentru ambele echipe în următoarele etape, CSM Constanța trebuie să ridice nivelul de joc, pentru a sta cât mai departe de emoții în timpul confruntărilor.   
 
„Dacă nu respecți game plan-ul, ai de tras“
 
„A fost un debut greu, care ne arată că mai avem mult de lucrat. Nu am gestionat bine multe situații de joc. Din păcate, așa se întâmplă, chiar și cu echipele mai mici, dacă nu respecți game plan-ul, ai de tras. Am văzut și acum că, nerespectând adversarul, te întrebuințezi mai mult decât e nevoie. Valoarea cred că era net de partea noastră, dar evoluția jucătoarelor noastre a lăsat de așteptat. Sunt convins însă că a fost doar un debut greu, avem încredere în acest colectiv, care e unul bun. Trebuie să muncim din greu zi de zi, pentru a deveni mai buni, pentru că avem obiective mult mai mari decât a bate Clujul. Trebuie să o demonstrăm însă doar pe teren, din vorbe nu e suficient. Sper ca fetele să se concentreze mai bine în meciurile următoare și să-și respecte mai mult nivelul de joc“, a declarat Florin Voinea, antrenorul CSM Constanța, alături de Radu Began. 
 
„Ne-a fost dor de meciurile oficiale“
 
A doua marcatoare a echipei de pe litoral în acest meci, cu 18 puncte, având 26 de preluări (35% pozitive, 23% excelente), Gabriela Bălae a subliniat că mereu partida de debut e mai grea, dar cele trei puncte sunt cele mai importante.
Gabriela Bălae. Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Volei) 
„Mă bucur că am reușit să aducem prima victorie, în primul meci de acasă. Chiar dacă am pierdut un set, eu consider că ne-am găsit ritmul și am reușit să cucerim cele trei puncte, care sunt cele mai importante. Tot timpul partida de debut e mai grea, emoțiile își spun cuvântul. Încă este devreme să vorbim de relații de joc bine închegate, nu vom putea vorbi despre aceasta nici la jumătatea campionatului. Încercăm să le ajutăm pe fetele care intră de pe margine, astfel încât să ne ajute și ele pe noi, așa cum acum a făcut-o Alexia Ruci, autoare a unui joc foarte bun. Ne-a fost dor de meciurile oficiale, după pregătirea de vară“, a punctat Gabriela Bălae.
 
„Putem mult mai mult“
 
Braziliencele de la CSM Constanța, Paula Mohr și Gabriela Rocha, au debutat cu dreptul, punând serios umărul la prima victorie din acest sezon. Mohr a avut 18 puncte (17 preluări, 47% pozitive, 35% excelente), iar Rocha Da Silva a adus 10 puncte.
Gabriella Rocha și Paula Mohr. Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Volei) 
„Sunt foarte bucuroasă pentru acest start cu victorie. E important pentru noi că am câștigat“, a spus Paula Mohr.
 
„Echipa a fost puțin nervoasă, e normal însă, dacă nu simți emoția, e ceva în neregulă. În continuare, ne concentrăm pe ce avem de îmbunătățit în joc. Nu am avut un meci extraordinar și putem mult mai mult. Lucrăm și ne gândim la următoarea provocare“, a arătat Gabriella Rocha. 
 
Cu trei puncte acumulate după prima etapă, CSM Constanța ocupă locul patru în clasament. În etapa următoare, va juca în deplasare cu Rapid București (locul 8, cu 0 puncte), sâmbătă, 12 octombrie 2024, de la ora 15.00. În prima rundă, Rapid a pierdut acasă cu CSM Corona Brașov, scor 0-3 (25-27, 13-25, 23-25).

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto galerie: Facebook (CSM Constanța Volei) 

 
Citește și:
 
CSM Constanța
Voleibalistele, debut cu dreptul în noua ediție a Diviziei A1 (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii