Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 04 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu mulți tineri în echipă, Farul Constanța a bătut în Giulești și e lider în grupa de Cupa României (GALERIE FOTO)

ro

09 Nov, 2022 23:22 2470 Marime text

Lider detașat în Superligă, Farul Constanța continuă șirul victoriilor și obține un succes și în Cupa României, primul în grupa C a întrecerii, 2-0 în deplasare, în această seară, cu Rapid București, a doua clasată în campionat.

„Marinarii“ au utilizat o serie de jucători care au prins mai puține minute în ultimul timp, printre care și tineri, în 11-le de start regăsindu-se doi fotbaliști de 16 ani (Borza și Enes Sali).

Golurile au fost înscrise de Carlo Casap (45+4, din penalty) și Adrian Mazilu (90+7).

Victorie superbă a băieților noștri în meciul din deplasare cu Rapid, 2-0, care oferă mari șanse Farului pentru calificarea în faza următoare a Cupei României.

Farul a început meciul din Giulești cu un jucător născut în 2006 (Sali), doi în 2005 (Borza și Mazilu), trei în 2003 (Sîrbu, Cojocaru și Andronache), în timp ce Alibec, Larie, Pitu, Torje nu s-au aflat nici măcar în lot.

În plus, Nedelcu, Benzar și L. Munteanu au lipsit și ei, dar din motive medicale.

A fost și un meci al maturității pentru tinerii jucători ai Farului care au dovedit că merită pe deplin locul în lotul liderului la zi din Superligă. 

După câteva oportunități la poarta lui Drăghia, Abdronache a fost faultat în careu în ultimul minut al primei reprize, iar Casap a transformat cu precizie de la 11m. Repriza secundă a consemnat debutul în tricoul Farului pentru Adrian Mazilu și Ionuț Cojocaru, iar primul avea să și stabilească scorul final în penultimul minut al prelungirilor!, se arată pe site-ul oficial al Farului.

Au evoluat:

Rapid (antrenor, Adrian Mutu): Drăghia - Onea (79 Iordache), Săpunaru, Iacob, Fl. Ștefan - Kait, Crepulja, Ciobanu (46 Albu) - Pănoiu (67 Sefer), Dugandzic (79 Ioniță), Vojtus (56 Luckassen). Rezerve: Moldovan - Iordache, Grigore, Ignat, Ioniță, Marzouk.

Farul (manager tehnic, Gheorghe Hagi): Buzbuchi - Sîrbu (58 Mboko), Corinus, M. Popescu, Borza (58 Kiki) - Doukoure, Artean, Casap - Andronache (46 Mazilu), Moldoveanu (67 R. Ion), Sali (58 Cojocaru). Rezerve: Aioani - Grameni, Băluță, Morar.

În urma acestui succes, Farul acumulează patru puncte în grupă și urcă pe primul loc, clasamentul fiind: 1. Farul – 4p (2m), 2. Rapid – 3p (2m), 3. CSM Alexandria – 1p (1m), 4. CFR Cluj – 1p (1m), 5. U Cluj – 1p (1m), 6. Dumbrăvița – 0p (1m).   

Sursa foto: Facebook (Farul Constanța)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii