Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 29 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța S-a scurs un an de la moartea lui Cătălin Agafiței. Meci în memoria fostului fotbalist și cadru didactic. „Mereu în inimile noastre!“

ro

29 Sep, 2024 17:00 446 Marime text

 În memoria lui Cătălin Agafiței! Sursa foto: Facebook (Florin Pătrașcu)
  • Cătălin Agafiței s-a stins din viață cu patru zile înainte de a împlini 47 de ani.
 
A trecut un an de la moartea, la numai 46 de ani, a fostului fotbalist, antrenor și cadru didactic Cătălin Agafiței, din Constanța, iar prietenii nu l-au uitat, îi vor păstra mereu vie memoria.
 
Pe 21 decembrie 2023, Cătălin Agafiței s-a stins din viață, în urma unei boli incurabile, cu care luptat mult timp, dar care, în cele din urmă, l-a învins. Peste câteva zile, pe 25 decembrie, Cătălin urma să împlinească 47 de ani! La scurt timp după ce familia a organizat pomenirea de un an, prietenii i-au cinstit și ei memoria fostului fotbalist și profesor, la o partidă din campionatul județean de old-boys, disputată la Cumpăna, localitate în care locuia regretatul Cătălin Agafiței.
 
„Era inima noastră“
 
La meciul jucat pe stadionul din Complexul Sportiv „Centenar 2018“, a fost invitată și familia lui Cătălin Agafiței, iar, la final, jucătorii, la poza de grup, au afișat un banner, cu imaginea prietenului lor și cu mesajul „În memoria lui Cătălin Agafiței“. „Cătălin era inima noastră. A fost și va rămâne pe veci fratele nostru. Regretăm nespus trecerea sa dintre cei vii, la doar 46 de ani“, a declarat unul dintre cei care au jucat în acest meci de old-boys, la echipa FC Constanța, Florin Pătrașcu, fotbalist care a evoluat în cariera sa și la Farul Constanța, și la SSC Farul Constanța, purtând și banderola de căpitan.
 
„Un an de adaptare la «fără... Cătălin Agafiței»“
 
Alături de Florin Pătrașcu, la FC Constanța joacă și alți fotbaliști cunoscuți, precum Cristi Șchiopu, Vasilică Cristocea, Cosmin Pașcovici, Sorin Țeican, Marius Soare, Doru Fugaru sau Cătălin Popa. „Cătălin Agafiței, o să rămâi mereu în inimile noastre!“, a postat Florin Pătrașcu pe Facebook, alături de o imagine de la meciul de old-boys.
 
„S-a așternut un prim an, un an de adaptare la «fără... Cătălin Agafiței». Dumnezeu să te odihnească în liniște și pace, prieten drag!“, este regretat de un alt prieten fostul fotbalist și profesor.
 
A fost director la Școala Gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu“
 
Cătălin Agafiței a fost junior la Farul Constanța, iar apoi, ca senior, a evoluat la mai multe echipe divizionare din județ. A activat și ca antrenor, începând de la nivel juvenil și continuând la seniori, la mai multe echipe din județ (la care a și jucat), cu care a obținut rezultate. În învățământ, Cătălin Agafiței a fost profesor de educație fizică și sport (titular la Școala 24 „Ion Jalea“), iar la Școala Gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu“ a activat ca director. La Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost membru în Consiliul Consultativ al disciplinei educație fizică și sport, dar și responsabil cerc pedagogic.
 
A fost și o cupă memorială
 
În ianuarie 2024, la Constanța a avut loc prima ediție a turneului organizat în memoria lui Cătălin Agafiței.
 
Organizată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța (inspector de educație fizică și sport - Gabriel Georgescu), la Școala Gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu“, competiția a fost câștigată de Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea” din Constanța, 1-0 în finala cu Școala Gimnazială Nr. 1 din Târgușor.
  
„Cătălin dragă, ce mai faci acolo unde ești?“
 
Durerea familiei și a apropiaților este nemărginită de când Cătălin Agafiței nu mai este, iar mesajele de condoleanțe și de dor nu contenesc. 
 
„Cătălin dragă, ce mai faci acolo unde ești? I-ai aliniat pe îngeri și ai reușit să îi instruiește, să îi antrenezi și să îi pregătești să câștige Campionatul Galaxiei?
 
La noi este toamnă și dor de oameni buni asemeni ție, la noi este mult zgomot și prea puțină tăcere.
 
Trag nădejde că liniștea și pacea găsite de tine vor ajunge și aici, încă pe pământ, un pământ tot mai înstrăinat de ideea ospitalității...
 
Îl rog pe Dumnezeu să te țină cât mai aproape de El și să îți dăruiască timp veșnic! Odihnă în izvor de lumină, prietene! Să îți rămână sufletul stea și, când ne rătăcim, să ne arate calea!“, este un mesaj emoționant.
 
„Era lumină pentru cei din preajmă!“
 
La jumătate de an de la moartea lui Cătălin, altcineva a postat:
 
„Șase luni fără Cătălin! Un coleg cum rar mai poți găsi în această lume sordidă! Un om bun și curat, direct și principial! Era lumină pentru cei din preajmă! Avea onestitate, fermitate, transparență! Dumnezeu este mai bogat avându-l în Lumină Lui, Cătălin fiind, la rândul lui, lumină pură! Și ne este dor, tare dor, de omenia lui!
 
Odihnește-te în pace, prieten drag!“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Constanța
Cupa organizată în memoria lui Cătălin Agafiței și-a derulat prima ediție (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii