Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cvetkovic va semna in Serbia cu HCM

ro

22 Jul, 2010 00:00 1457 Marime text

p5-hcm.jpgTehnicianul sârb este alături de formaţia constănţeană în cantonamentul de la Zlatibor

După decesul lui Zoran Kurtes, campioana României la handbal masculin va fi condusă de pe bancă de un alt sârb, Jovica Cvetkovic, acesta urmând să semneze cu HCM Constanţa un contract pe doi ani.

 După ce l-a adus la Constanţa pe fostul mare portar Alexandru Buligan, conducerea formaţiei a completat staff-ul tehnic cu un nou antrenor principal. Sosit la Constanţa odată cu reunirea echipei constănţene, Jovica Cvetkovic va semna noul contract abia în aceste zile, tehnicianul fiind alături de lotul HCM-ului în cantonamentul de la Zlatibor. „Jovica Cvetkovici este în proporţie extrem de mare antrenorul HCM-ului, urmând să semneze în perioada de pregătire un contract valabil pe două sezoane, deoarece la Constanţa se pune accentul pe proiecte de durată“, a declarat pentru site-ul handbalvolei.ro, directorul executiv al campioanei, Nurhan Ali. Născut pe 18 septembrie 1959, Cvetkovici a evoluat ca jucător la Steaua Roşie Belgrad, Metaloplastika Sabac, Minden (Germania), Bidasoa Irun şi Cantabria Santander (Spania), dar şi la naţionala fostei Iugoslavii, cu care a ocupat locul 6 la Jocurile Olimpice de la Moscova. Ca antrenor a pregătit reprezentativa Serbiei la Campionatul Mondial de anul trecut, încheind întrecerea pe locul 8. Cvetkovici va fi ajutat de eternul antrenor secund, Eden Hairi, şi de Alexandru Buligan. Altfel, de la începutul acestei săptămâni până pe 31 iulie, formaţia de pe litoral susţine primul stagiu de pregătire al acestei veri la Zlatibor, Serbia. În această perioadă, campioana României va susţine şi o serie de partide amicale, cel mai probabil cu celelalte echipe aflate în pregătire în aceeaşi localitate. După perioada de pregătire din Serbia, echipa constănţeană se va deplasa în Germania, unde va susţine un stagiu de pregătire şi va participa la Sparkkasen Cup, competiţie programată în perioada 3-7 august. Pe data de 10 sau 11 august mai este programată o partidă amicală cu Rhein Neckar Lowen. Lotul campioanei va reveni în ţară la mijlocul lunii viitoare.

Croatia Zagreb, primul adversar din Ligă

Ieri, la sediul Federaţiei Europene de Handbal s-au stabilit datele disputării partidelor din grupele Ligii Campionilor. Astfel, HCM Constanţa va disputa primul meci în perioada 22-26 septembrie, contra formaţiei Croatia Zagreb, pe teren propriu. Programul celorlalte meciuri ale HCM-ului este: Flensburg-Handewitt - HCM (29 septembrie - 3 octombrie), Ciudad Real - HCM (6-10 octombrie), HCM - Bosna Sarajevo (13-17 octombrie), HCM - St. Petersburg HC (17-21 octombrie), St. Petersburg - HCM (24-28 noiembrie), HCM - Flensburg-Handewitt (1-5 decembrie), Croatia Zagreb - HCM (16-20 februarie 2011), Bosna Sarajevo - HCM (23-27 februarie) şi HCM - Ciudad Real (2-6 martie).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii